La primera jornada de la Marxa per l'educació pública, que el 23 d'agost sortirà de Girona, inclou una acció davant el col·legi Bell-lloc del Pla amb l'objectiu de "denunciar l'escola concertada elitista". Aquesta serà l'última acció programada a la ciutat abans de continuar la marxa cap a Vidreres i, des d'aquí, continuar amb les etapes que travessaran la Selva i el Maresme fins arribar el 31 d'agost a Barcelona.

El professor de les Balears que es va declarar en vaga de fam per defensar l'escola en català, Jaume Sastre, serà l'encarregat d'inaugurar la II Marxa per l'educació pública. Això serà a la plaça de la Diputació de Salt a partir de les 10 del matí, quan també es presentarà el mapa escolar i social del municipi, així com la proposta d'autoconstrucció de l'escola El Gegant del Rec feta per la seva associació de mares i pares d'alumnes. A tres quarts d'11 i a la plaça del Pi, es col·locarà una placa commemorativa del 80è aniversai de l'Escola Racionalista de Salt, que es completarà amb una intervenció de Sebas Parra -pertanyent al Nucli Paolo Freire.

Tot seguit, la marxa es dirigirà a Girona, en concret al Col·legi Groc, on el mateix Parra parlarà sobre l'escola republicana a Santa Eugènia.

I a dos quarts de 12 del migdia es durà a terme una acció reivindicativa davant l'escola privada concertada Bell-lloc del Pla. A la 1, està prevista la sortida cap a Vidreres.

L'Assemblea Groga, el col·lectiu que lidera l'oposició a les retallades pressupostàries en educació, ha convocat els participants en la Marxa per l'educació pública a dos quarts de 8 del matí a l'estació de Sants de Barcelona per sortir en el que han denominat "Tren Groc" en direcció a Girona. El motiu principal de la marxa d'aquest any és rebutjar l'aplicació de la reforma educativa de l'Estat, la coneguda com a llei Wert.