El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va informar ahir que l'home condemnat a 13 anys i mig de presó per violar ?reiteradament la seva filla i deixar-la embarassada 4 vegades va marxar del seu domicili després d'agafar diners. La dona de Manuel Muñoz Funes va explicar aquesta circumstància als agents de la policia que van anar a casa seva per notificar-li la sentència.

El mateix TSJC va aclarir que, en una situació com aquesta, la sentència es considera notificada a través del procurador del condemnat. Així, quan Manuel Muñoz sigui localitzat ingressarà a la presó. Val a dir que, tot i la condemna, el passaport mai se li va retirar.

Davant la desaparició d'aquest pare que va violar la seva filla durant quinze anys i va tenir una filla amb una disminució mental del 80%, l'Audiència de Girona ha dictat una ordre internacional de detenció i entrega perquè suposa que ha fugit del país. Aquesta tesi la reforça el fet que Muñoz té vincles amb Brasil. Abans que es dictés l'ordre, tant els Mossos d'Esquadra com la Guàrdia Civil van intentar localitzar el condemnat al seu domicili en diverses ocasions.

La filla de Manuel Muñoz, víctima de les seves violacions, es va posar en contacte amb Diari de Girona després que es conegués el cas del "monstre d'Amstetten", un altre pare que va segrestar i violar la filla durant 24 anys. Llavors, va denunciar els fets a la justícia 14 anys després dels abusos, al límit del màxim que estableix la llei per a la prescripció del delicte. La sentència posterior al judici celebrat al juny a Girona va determinar una pena de 13 anys i 6 mesos de presó.