L'area quirúrgica de l'Hospital Universitari Dr. Josep Trueta és objecte, aquest mes d'agost, d'unes obres de millora que beneficiaran el sistema de climatització i que també suposaran la renovació dels terres de tres sales. Des de la Gerècia Territorial de l'Institut Català de la Salut (ICS) a Girona van informar que el canvi dels terres es fa aprofitant la baixada de l'activitat quirúrgica que es produeix cada estiu.

La principal actuació que es realitza a l'àrea quirúrgica del Trueta consisteix a canviar el sistema de clima dels quiròfans números 5 i 6. Des de l'ICS a Girona van informar que el nou mecanisme està dotat d'un sistema de monitorització dels elements de control.

Juntament amb aquesta actuació, es farà també la substitució de les dues portes d'entrada als quiròfans i de les dues portes per accedir als rentamans corresponents, que seran automàtiques.

La incorporació d'un sistema de clima independent per als quiròfans 5 i 6 repercutirà en una millora a la climatització de la resta de quiròfans, de manera que tota l'àrea quirúrgica es veurà beneficiada d'aquesta intervenció. Aquests treballs de millora tenen un cost de 153.000 euros i, d'acord amb les previsions, s'haurien d'enllestir en el transcurs del mes de setembre.

Paral·lelament, també es realitzarà una substitució del terra dels quiròfans 3, 5 i 6. Amb aquesta actuació, des de l'ICS van assenyalar que pràcticament ja haurà finalitzat tot el canvi de terres que s'ha anat fent de manera gradual al llarg de tot aquest 2014. Un cop completada l'última actuació, només quedarà pendent la renovació en un quiròfan.

La gerència territorial de l'Institut Català de la Salut a Girona va remarcar que, aquest mateix estiu, s'ha reorganitzat el funcionament de l'àrea quirúrgica de l'Hospital Tureta, un fet que -van afirmar- permetrà incrementar l'activitat en relació amb el període estiuenc de l'any passat.