Si la primera etapa de la II Marxa per l'educació pública sortirà de Salt el 23 d'agost i inclou una acció de rebuig a les escoles concertades d'elit davant el col·legi Bell-lloc de Girona, l'endemà, la segona jornada recorrerà 24 quilòmetres entre Vidreres, Tordera i Blanes. En aquest últim municipi, l'Assemblea Groga ha programat una xerrada per explicar en què consisteix la xarxa d'escoles insubmisses a la llei Wert.

La tercera i última etapa gironina sortirà de Blanes el 24 d'agost, per cobrir 11 quilòmetres fins a Malgrat de Mar i Pineda de Mar. Abans d'agafar el tren cap al Maresme, es realitzarà un esmorzar a l'escola Napoleó Soliva de Blanes.

La plataforma Assemblea Groga, integrada per representants de guarderies, associacions de pares, professors de secundària, mestres, universitaris, interins i estudiants va presentar ahir oficialment la marxa que el 23 d'agost sortirà de Girona i, fins el 30 d'agost, recorrerà 110 quilòmetres en defensa de l'escola pública.

El portaveu de l'assemblea, Àlex Rosa, va explicar que la marxa arrencarà a Salt per arribar fins al parc de la Ciutadella de Barcelona, i que al llarg de vuit etapes passarà per Vidreres, Blanes, Pineda de mar, Calella, Arenys de Mar, Mataró, Vilassar de Mar, El Masnou i Barcelona, després d'una parada a Badalona.

Amb aquesta marxa reivindicativa, que esperen que arrenqui amb unes 300 persones i que finalitzi a Barcelona amb més de 2.000, es vol protestar contra les retallades que aquest col·lectiu vincula a la privatització i, tambe, advocar per la millora de l'ensenyament públic.

Amb la mobilització també es promourà una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) a favor d'un nou model educatiu totalment públic que desestimi el model jeràrquic i privatitzador que, en opinió dels organitzadors, té la Llei d'Educació de Catalunya (LEC).