Els treballs per al desplegament de la fibra òptica a Olot són visibles des de fa dies. Els operaris posen el cablejat als polígons de Cuní-la Canya, les Mates i la Zona de la Guardiola, tots ells a la prefèria de la ciutat. Això no obstant, al centre també s'ha visualitzat descarregues de cable i la creació de les cavitats per les quals ha de passar. La previsió és que al novembre el 80% dels habitatges d'Olot es puguin haver connectat. La idea és seguir un ritme de 3.000 habitatges al mes. La connexió a la fibra òptica domèstica suposarà passar de la capacitat actual de 10 megues fins a 100 megues.

Fa pocs dies Kim Faura (director general de Telefònica) va explicar que trobar la inversió necessària per dur la fibra òptica a Olot ha estat complicat. "En aquests moments de crisi i de caiguda dels nostres ingressos, fer la inversió necessària per desplegar la fibra no ha estat gens senzill", va admetre Faura en una conferència que va fer als empresaris de la comarca. Telefònica va obtenir la concessió de la Generalitat per la instal·lació de la fibra òptica a les ciutats mitjanes com Olot. Va avançar que els barris de Pequín, l'Eixample Popular, el Pla de Dalt, el Pla de Baix i el nucli antic seran els primers en disposar de la banda ampla.

En el decurs de la presència, Faura va avançar l'extensió de nous usos digitals que faran imprescindible la fibra òptica. En tant que exemples, va enumerar: cotxes connectats, la impressió en tres dimensions, el pagament mòbil o el màquina a màquina per control remot.

Aquest usos s'afegiran als actuals de cerques enciclopèdiques, traducció de textos, les compres per Internet o les xarxes socials.

Va considerar que la progressió de l'ús d'Internet és rendible. "Si no, mireu la valoració d'empreses d'abast mundial com Uber, Airbnb o Dropbox", va dir.

Tot i que des de fa temps, Telefònica proporcionava fibra òptica a les empreses que li ho demanaven, l'arribada de la xarxa de fibra òptica pública a la central de telecomunicacions del carrer Nonet Escubós (passeig de Barcelona) ha disparat l'oferta.