Un noi de 19 anys i una nena de 5 van resultar ferits greus per causa d'una col·lisió entre dos turismes. La topada va tenir lloc, ahir, a 3/4 d'1 del migdia a la C-63 al punt quilomètric 44, a poca distància de la cruïlla de la C-152 amb la carretera de la Pinya (GIV-5224). Segons testimonis, el noi de 19 anys conduïa un turisme de color vermell de marca Alfa Romeo direcció a Olot. Per causes que es desconeixen, el jove va entrar al carril oposat i es va trobar amb un Renault Megane familiar de color metal·litzat que venia d'Olot. En el vehicle familiar viatjava una família: un matrimoni i dos menors. La topada va afectar el conductor de 19 anys (Alfa Romeo), una nena de 5 anys, una dona de 35 anys i un home de 46 anys (Renault Megane); l'altre menor va quedar il·lès.

Al lloc dels fets hi van arribar tres ambulàncies (dues d'elles medicalitzades), dos vehicles de bombers i els mossos d'esquadra de trànsit.

Instants després de la col·lisió, el conductor de l'Alfa Romeo estava estirat a terra de boca terrosa i la nena de 5 anys estava dins d'una ambulància medicalitzada. No consta que els bombers els ?haguessin hagut de rescatar de l'interior dels vehicles.

El matrimoni estava sota unes ombrel·les proporcionades pels veïns d'una casa del costat de la carretera. La dona tenia una ferida al turmell i l'home ferides de poca gravetat per tot el cos.

En aquesta situació, un helicòpter medicalitzat provinent del sud oest va situar-se sobre les Preses i va aterrar damunt de la C-63, a uns 100 metres de l'accident. Van baixar, dos metges. Primer van pujar el noi de 19 anys i tot seguit van treure la nena de l'ambulància i la van dur, també, a l'helicòpter.

Segons el Servei d'Emergències Mèdiques, l'helicòpter va dur la nena a l'Hospital Josep Trueta de Girona i el noi a l'Hospital de Vic. La dona ferida al turmell va ser traslladada amb ambulància a l'Hospital Sant Jaume d'Olot.

Ubicats al marge de la carretera, ambdós vehicles presentaven un fort impacte a la part del davant. Al voltant de 2/4 de 3 de la tarda, van pujar els vehicles a una grua.

Durant les tasques d'assistència, els Mossos d'Esquadra van tallar de manera alterna el trànsit. El carril d'Olot a les Preses va ser el més afectat per les retencions. En aquesta part, la cua de cotxes abastava de la zona de Bosc de tosca a les Preses fina a l'inici de la segona rotonda de l'entrada sud a Olot. És a dir sota la pujada de la Solfa i a l'entrada de l'avinguda de Santa Coloma.

Les retencions van durar més d'una hora. La causa de les cues era pel fet que ahir era el dia del mercat setmanal a Olot i perquè la C-63 en el seu pas pel terme municipal de les Preses sempre sol estar molt congestionada de vehicles.

L'afluència excessiva de vehicles per aquest punt té l'origen en el fet que absorveix tot el trànsit de la C-37 (túnels de Bracons) i de la C-63 (túnels de la Vall d'en Bas). Des de obertura dels túnels de Bracons al 2009, el pas de cotxes per les Preses ha augmentat molt.

Davant de l'increment del trànsit, l'Ajuntament ha demanat alternatives mentre no té lloc la solució definitiva, la variant de les Preses.

Una de les alternatives proposades per l'Ajuntament és el de la ubicació de rotondes a l'entrada nord. És a dir, a la mateixa àrea, on va tenir lloc l'accident. Es tracta, d'una zona amb trencants a dreta i esquerra, on hi han zones residencials.