Els banyistes de la Platja de sa Conca, a s'Agaró, van ser testimonis ahir al migdia de l'arribada del tercer vaixell més car del món (i el novè més gran) al litoral de la Costa Brava. Aquesta imatge tan inusual, sobretot per les grans dimensions del iot i la seva majestuositat, va crear una forta expectació entre els estiuejants que intentaven descobrir la identitat dels seus ocupants. El que molt pocs coneixien o s'imaginaven és que aquest vaixell ha estat ocupat durant les últimes tres setmanes pel cofundador de l'empresa Microsoft, Bill Gates, i la seva família

Tot i que s'esperava que el luxós iot Serene arribés a la Costa Brava el dissabte des de Saint Tropez (França), no va ser fins ahir al migdia que finalment va aparèixer navegant per les aigües del litoral gironí. Cap a la una, la gran embarcació ja era visible a ull nu des del camí de ronda de s'Agaró, al costat de l'Hostal de La Gavina. El Serene avançava des de Palamós cap a la costa guixolenca, on tenia previst fondejar inicialment. Però a última hora i quan ja era a l'altura del Port d'Aro, els passatgers de la nau van decidir aturar-se davant la platja de Sa Conca. Això va provocar que molts dels propietaris de les barques amarrades en aquest port s'apropessin a observar els detalls de l'embarcació.

De fet, es tracta del novè iot més gran del món, perquè mesura 134 metres d'eslora. Aquest vaixell és propietat del magnat rus Yuri Scheffler -distribuïdor del vodka Stolichnaya-, que es calcula que va pagar 246 milions d'euros per adquirir la nau. Una inversió que rendibilitza llogant l'embarcació per 3,7 milions d'euros per setmana. Així, Gates hauria pagat més d'11 milions d'euros per gaudir del iot durant les seves vacances d'estiu.

Tot i això, segons van informar fonts portuàries, ahir el vaixell ja tornava a estar en mans del magnat rus, que va escollir aquesta destinació per poder recollir un amic que estiueja en una mansió de la zona. Però en fondejar finalment a Port d'Aro i no a s'Agaró, com estava previst, una de les llanxes Zòdiac del iot va haver de sortir per poder recollir aquest invitat. L'entrada al port d'aquesta nau auxiliar va causar furor entre una desena de persones que estaven davant del club nàutic d'Aro, pel seu refinat disseny molt semblant al d'una limusina. A bord hi anaven tres tripulants uniformats que després de fer una petita aturada de repostatge van seguir port avall on van recollir el passatger per portar-lo directament cap a l'embarcació. Segons les mateixes fonts, un helicòpter hauria portat un altre convidat al Serene cap a les quatre de la tarda, informació que no s'ha pogut confirmar.

Cap a les set de la tarda, la gran nau es va posar de nou en moviment en direcció a Sant Feliu de Guíxols on es va aturar a l'espera de l'arribada de vuit convidats més que es van apropar amb la llanxa auxiliar per visitar el Serene. Tots junts, acompanyats per Scheffler, van desembarcar una estona més tard per anar a sopar al restaurant Sa Marinada.

Una ruta pel Mediterrani

El iot va arribar ahir a la Costa Brava després d'estar els últims dies navegant per la costa francesa de Saint Tropez, amb Gates a bord. Tal com va publicar en imatges Daily Mail, l'empresari nordamericà, la seva esposa Melinda i els seus tres fills també van gaudir de la costa de Sardenya, on van fer ús de les motos aquàtiques del vaixell i es van desplaçar amb helicòpter per jugar uns partits de tennis prop de la casa que tenen a Porto Cervo. A més, han navegat per aigües de l'illa de Malta. Es calcula que durant els dies que Gates va fer ús de l'embarcació van passar-hi més de 15 passatgers convidats, al marge de la seixantena de persones que formaven la tripulació.

La de la Costa Brava ha estat l'única parada que aquesta nau farà aquest estiu a tot Catalunya; el Serene ha pogut fondejar al litoral gironí gràcies a la gestió de l'empresa Port&Shore.

Aquesta nit està previst que el vaixell prossegueixi la seva ruta cap a les Illes Balears, on està previst que s'aturi a Eivissa.