El bisbe de Girona, Francesc Pardo, va presidir divendres l'acte de benedicció de la nova campana de l'ermita del Collet de Sant Antoni de Calonge, coincidint amb la festivitat de la Mare de Déu d'agost. Gairebé 200 persones van assistir a l'acte que va donar el tret de sortida al repicar de la nova campana.

L'acte va comptar amb un parlament de l'alcalde de Calonge, Jordi Soler, la lectura d'un sonet dedicat a la campana del Collet a càrrec del doctor Jaume Aymar, un parlament per part del bisbe de Girona, Francesc Pardo, la benedicció i el repic de la campana a càrrec de la priora del monestir de Sant Daniel de Girona, Maria Assumpció Pifarré i la interpretació de tres peces musicals per part d'un quartet. Després de la benedicció va tenir lloc la conferència Mil anys de vida benedictina, a càrrec de la mateixa la priora del monestir de Sant Daniel. La conferència s'emmarcava dins del programa de la Trobada Cultural de Calonge, que des de fa 28 anys organitza el Centre d'Estudis Culturals Colonico.

La campana, que ha estat finan?çada per l'Ajuntament de Calonge, pesa gairebé 100 quilos i en relleu s'hi pot veure la imatge de Maria Assumpta, de Sant Benet i l'escut de l'Ajuntament de Calonge. La cam?pana també conté la inscripció llatina "ora et labora" i recorda que l'ermita on està situada formava part de l'antic priorat benedictí de Santa Maria del Mar o del Collet de Calonge, que es va unir al de Sant Daniel de Girona l'any 1432. Una altra inscripció recorda que la campana, obra de la foneria Rifer SL, té com a nom Maria del Mar, i la data en què va ser beneïda pel Bisbe de Girona.

L'ermita de Santa Maria del Mar o del Collet (segle XIII) està situada en un petit turó a tocar de la platja a Sant Antoni de Calonge, en l'entorn de l'antic monestir de mo?ges benedictines que va estar habitat fins al segle XIX. Després es convertí en una casa de pagès i ja durant el segle XX va passar a ser una residència d'estiueig. Actualment la finca és propietat municipal.