L'Oficina de Turisme de Sant Joan de les Abadesses va atendre prop de 1.000 visitants entre l'11 i el 17 d'agost, fet que consolida la vila ripollesa com a destinació turística. Es tracta d'una de les setmanes amb més afluència turística a l'equipament municipal des que se'n tenen dades. Aquesta tendència ve avalada per les visites rebudes els últims anys, on any a any el número ha anat creixent.

Resulta rellevant de la informació recollida que prop d'un 70% dels visitants siguin catalans, un 15% de la resta d'Espanya, mentre de la resta de nacionalitats destaquen, per nombre de visitants, francesos, anglesos i holandesos. Així mateix, les dades també demostren menys estacionalitat. Durant els darrers anys hi ha hagut un increment de turistes en temporada baixa i una explicació d'aquest fet podria ser l'augment de l'oferta en activitats culturals i esportives que organitzen les entitats a la població durant tot l'any.

La temàtica que més interessa els visitants de Sant Joan de les Abadesses se centra principalment en la informació general que donen les visites guiades pel poble i el coneixement de l'important patrimoni arquitectònic del municipi. Tanmateix, hi ha un augment significatiu en l'interès per les rutes de senderisme i perles activitats culturals i fires del poble.

De fet, actualment des de l'oficina de Turisme s'ofereix una àmplia oferta lúdica i cultural de visites guiades per conèixer la vila, el seu patrimoni i la seva natura. L'oferta en activitats es complementa amb una variada oferta en allotjamentals diferents establiments de turisme rural del municipi o bed&breakfast.

Amb aquesta oferta es contribueix a consolidar i cobrir la demanda de pernoctació dels turistes que visiten la població, malgrat que s'espera que d'acord amb l'evolució de la demanda es pugui invertir en una major oferta hotelera.