Els Mossos d'Esquadra han denunciat 11 taxis pirata i 23 autobusos per irregularitats en el servei de transport de viatgers a l'aeroport de Girona. Des de principis d'any, els Mossos, juntament amb els vigilants de Vilobí d'Onyar, fan diversos controls per evitar l'intrusisme i garantir que el servei es presti correctament. Els controls s'han intensificat a l'estiu. Durant els primers set mesos de l'any s'han inspeccionat 144 vehicles. En el cas dels taxis, les denúncies són per no fer el transport sense tenir el títol, per incompliment de tarifes o, directament, per ser taxis pirata. En el cas dels autobusos, la majoria tenen relació amb els temps de descans o per no tenir fulls de registre de conducció dels conductors.

Els controls que fa el cos de policia tenen com a finalitat detectar vehicles que estan fent el servei de manera irregular o, fins i tot, sense tenir cap tema de permís. La davallada del trànsit aeroportuari a les instal·lacions de Vilobí s'uneix a la crisi i fa que l'intrusisme faci cada cop més mal al sector del transport de viatgers. De gener a juliol, els Mossos i els vigilants de Vilobí d'Onyar -en col·laboració amb els inspectors dels Serveis Territorials de Transports- han inspeccionat 144 vehicles. D'aquests, han acabat denunciant 11 taxis i 23 autobusos. Enguany les denúncies més habituals en taxis han estat per realitzar el servei de transport de viatgers sense títol habilitat, per incompliment de tarifes o, senzillament, per ser taxis pirata que presten el servei sense cap mena d'autorització. A l'aeroport de Girona, a diferència de Barcelona, no s'ha detectat la prestació il·legal del servei de taxi amb l'ús d'aplicacions.

Pel que fa als autobusos, la majoria de denúncies estan relacionades amb l'incompliment dels temps de descans o per la manca de fulls de registre de conducció. Els Mossos han garantit que els controls es mantindran a la terminal i als accessos per prevenir aquestes conductes il·legals.