A menys d'una setmana perquè comenci el curs escolar als centres de Catalunya, CCOO denuncia que aquests no estan prou informats de la implantació de la LOMCE. Des del sindicat creuen que "és una falta de consideració per la comunitat educativa, tant pels centres, com pels docents, famílies i els alumnes". Alerten que, tot i les afirmacions de la conselleria, la LOMCE "està en plena aplicació", fet que suposarà canvis organitzatius en els centres catalans. Expliquen que la LOMCE s'està implantant "però que busquen fer-ho de manera estratègica perquè quasi ni es noti".

En una roda de premsa poc després que el departament d'Ensenyament fes públiques les dades de curs 2014-2015, la secretaria general d'Ensenyament a Girona, Almudena González, va considerar positiu l'augment de 130 docents a les comarques gironines. Tot i això, va afegir que aquesta xifra "no compensa els prop de 3.000 docents perduts en els últims dos anys". Van criticar també que queden nomenaments de substitucions pendents així com les beques menjador. "La consellera va dir que es donarien beques al 100% a 9.500 alumnes com si fos una notícia històrica, i és vergonyós perquè accepta la pobresa entre l'alumnat català", va dir González. Des de CCOO van avisar que enguany serà un curs mogut per que fa les mobilitzacions i ja han anunciat que la primera cita serà el 15 de setembre a les 12 del migdia davant als serveis territorials.

Tancament Santa Llogaia

El sindicat també va aprofitar per criticar el tancament de l'escola Santa Llogaia amb prop de 30 anys a l'esquena. Denuncien que el departament ha decidit tancar-la al·legant que només hi ha quatre alumnes quan "a nosaltres ens consten 10 o 12 alumnes inscrits". Van afegir que no hi ha un interès polític perquè aquesta continuï oberta, ja que han ofert transport i menjador gratuït per aquell alumnat que vagi a l'escola de Vilafant.