La Generalitat implantarà a partir de dilluns vinent la integració tarifària al servei de Rodalies a 10 municipis on arriben els trens de la línia RG1. Aquesta era una mesura anunciada des de la posada en marxa dels trens el passat mes de març, i permetrà els usuaris comprar diferents títols integrats de l'Autoritat Territorial de Mobilitat (ATM) de Girona, i utilitzar un mateix bitllet per viatjar en bus i tren dins d'aquesta zona. La implantació, que es durà en terme en una primera fase a les estacions de la Selva i el Baix Empordà, encara no inclourà les poblacions de l'Alt Empordà. Tot i poder combinar bus i tren amb un mateix títol de transport, no s'han ampliat les freqüències d'autobusos a les estacions ni s'han modificat els horaris per fer-los coincidir més amb les arribades i sortides de trens.

Els usuaris del servei de Rodalies podran viatjar mitjançant el mateix bitllet amb els trens de la línia RG1 i la R11 i els busos de l'ATM de Girona amb un temps d'una hora i 15 minuts per fer el transbordament. El temps s'incrementarà si el títol que s'utilitza és de més d'una zona. De moment, la integració es farà efectiva a Maçanet de la Selva, Sils, Caldes de Malavella, Riudellots de la Selva, Fornells de la Selva, Girona, Celrà, Bordils-Juià, Flaçà i Sant Jordi Desvalls.

Per utilitzar aquest sistema integrat caldrà validar el títol cada vegada que s'iniciï un viatge mitjançant els lectors ubicats als autobusos o els habilitats a les andanes de les estacions de tren. Precisament, en les darreres setmanes la Generalitat ha instal·lat les noves màquines validadores en les estacions d'aquests municipis que ja incorporen la tecnologia sense contacte necessària per reconèixer les targetes. També caldrà validar-lo en fer un transbordament, excepte en els de tren a tren, on no serà necessari marcar novament el títol de transport a l'estació d'enllaç que es faci servir.

Les targetes sense contacte i títols de transport de l'ATM de Girona es poden adquirir en una xarxa d'establiments de venda repartida pel territori, amb prop de 300 establiments disponibles. La Generalitat va informar que pròximament també hi haurà disponibles els dispositius per a la venda i recàrrega de les targetes i títols integrats de l'ATM de Girona a les estacions de la xarxa ferroviària.

Serà vàlida tota la gamma de títols integrats de l'ATM, com són la T-MES (1, 2 i 3 zones), T-50/30 (1, 2 i 3 zones), T-10/30 (1, 2 i 3 zones), T-10 (1, 2 i 3 zones), T-FM/FN 70/90 (1, 2 i 3 zones) i T-12. També seran vàlids els descomptes oferts sobre els títols T-MES a les persones membres de famílies monoparentals i famílies nombroses, així com a les persones en situació d'atur.