L'ANC mobilitza 420 autocars a la demarcació de Girona per fer la V a Barcelona desplaçant 23.000 persones en un dia que, segons la coordinadora del Gironès, tornarà a ser històric.

A la vista del nombre d'inscrits a la V, es pot qualificar ja d'èxit?

Haver superat les inscripcions de la cadena humana de 2013 ja és un motiu de satisfacció enorme. Sobretot en un tema que era molt més complex: que la gent entengués que calia la inscripció, que era necessària. A la cadena humana tothom tenia clar que, si faltava una baula, la cadena quedava trencada. En aquest cas, éssent Barelona i fent una senyera la gent deia "baixem al carrer, ens hi posem i ja està". Superant això i que la gent s'hi hagi inscrit, estem molt contents. Vol dir que la ciutadania ens fa confiança i que som conscients del moment que vivim i de la importància que aquest 11 de setembre pot ser ja el definitiu.

És la Diada més important?

Veurem si institucions, partits i els nostres representants estan a l'altura del que demana la ciutadania. Tenim el full de ruta i sabem el que volem. El camí està traçat. Estem a dos mesos d'un referèndum i el Govern ha de saber que ens té al darrere, que volem una solució democràtica i ho ha de saber tothom, que els catalans pacíficament, cívicament, el que demanem és votar i la V és de vot, de voluntat i no hi pensem renunciar. La "V" serà una imatge fotogràficament impactant de portes enfora i per a nosaltres, de saber quina és la nostra força i fins a on arribem.

Estan satisfets amb la resposta gironina que estan trobant?

I tant però tenim sostre per treballar. Hi ha sectors on la gent pensa que és un tema que no és per a ells, no són originaris d'aquí o tenen altres reptes a la vida... Volem arribar a aquesta gent i fer-los veure que el futur que estem decidint, que estem impulsant, també és per a ells, sí que els pertoca, sí que hauran de votar, dir la seva i carregar les seves raons. Per tant, si que estem bé però com diuen al sistema educatiu, podem millorar.

Què li diria a algú que encara no ha decidit si assistirà a la V?

Si algú vol donar suport, precisament per voluntat democràtica, encara que pensi votar No-No, li demanaríem que es posés als dos extrems de la V perquè la puguem fer créixer, que no hipotequi el pas i la manifestacio dels inscrits.