La plataforma Som Escola, que integra entitats cíviques, educatives i culturals de les comarques de Girona, crida a mantenir el model d'escola catalana coincidint amb l'inici del curs 2014-2015. Les classes arrencaran demà i, segons alerta Som Escola a través d'un comunicat, ho farà "amb noves amenaces i pressions sobre el nostre model educatiu".

En concret, la plataforma afirma que "el final de les vacances ha coincidit amb l'arribada d'indicacions clares del Govern espanyol i els altres tribunals de justícia per trencar" el model d'educació a Catalunya.

El Govern i l'àmbit judicial

Sobre aquesta qüestió, Som Escola adverteix que tant l'administració del PP com l'àmbit judicial "volen aprofitar" que la llei Wert entra en vigor "per a intensificar els seus atacs i per desestabilitzar les escoles catalanes". Davant el desenvolupament de la Llei de millora de la qualitat educativa (Lomce), el col·lectiu que representa entitats cíviques i educatives assegura que "lluitarà amb contundència" i explica que "està treballant les línies vermelles d'aquesta intromissió".

D'altra banda, Som Escola també exigeix "claredat i eficiència" al Departament d'Ensenyament de la Generalitat, de les instruccions del qual diuen que estaran pendents.

La plataforma recorda la mobilització de la comunitat educativa i de la societat civil realitzada a final del curs passat, el 14 de juny, promoguda per Som Escola amb l'objectiu de defensar el model educatiu català.

Just abans de començar el nou curs escolar, el col·lectiu remarca "el clam" que va suposar aquesta acció, que -segons afirma en el mateix comunicat- va reafirmar el paper integrador i refencial de la llengua catalana com a llengua de l'ensenyament i l'aprenentatge de tots els infants del país".