Ni l'escola no podrà ser aliena al "procés". El cap dels Serveis Territorials d'Ensenyament a Girona, Albert Bayot, va aprofitar ahir la inauguració oficial del curs acadèmic per advertir els professors que "la política impregnarà les setmanes que venen i probablement impregnarà tot el curs". Ho va manifestar davant de centenars de professors que es van reunir a l'auditori de La Mercè, a Girona, per escoltar les paraules del delegat i la posterior classe magistral de Carme Hortal sobre problemes de comportament als centres escolars.

En clara referència al procés català, Albert Bayot va avisar els professors que la política impregnaria segurament tot el curs proper. I així mateix va instar a aprofitar-ho, ja que com ell mateix va indicar, cal "matisar" la tan usada expressió que "no s'ha de fer política a l'escola". Bayot, en aquest sentit, va remarcar que el que no s'ha de fer a l'escola és "adoctrinar". Però sí, en canvi, va fer una crida a que els professors "aprofitin el context que viurem per parlar de democràcia, de llibertats, de justícia, de debat, de respecte a les opinions dels altres". Però sempre, va reiterar, de manera que "ningú no pugui dir que adoctrinem". Al revés, "tothom ha de tenir clar que a l'escola catalana formem lliurepensadors".

Crítiques a la llei Wert

Bayot va tenir també temps per referir-se a les dificultats endèmiques per les que passa l'ensenyament a causa de la manca de recursos, i a ressaltar que la llei Wert no fa més que augmentar-les. Una llei que segons el delegat, el que aconse?guirà és "fer-nos més forts per dignificar el model d'escola catalana".

Així mateix, el màxim responsable dels serveis d'Ensenyament a Girona, va reivindicar l'ús de les diverses llengües que coexisteixen a l'escola, per passar "del plurilingüisme a l'interlingüisme", en el sentit que unes serveixin per aprendre'n d'altres, posant especial èmfasi en la llengua materna dels immigrants acabats d'arribar, la qual al seu entendre "també ha de sumar".

Albert Bayot va aprofitar l'acte inaugural per recordar el doctor Josep Cornellà, desparegut recentement.