fort temporal a gironaUn mur de contenció d'una casa de Sils es va esfondrar per la forta pluja a la urbanització King Park.Les inundacions en aparcaments soterranis van provocar moltes sortides dels Bombers i van afectar diversos vehicles. Dos veïns de Sant Feliu observant el mur caigut al passatge Sobre Via pel temporal i que va esclafar dos vehicles.Un dona treu aigua de casa i la llança en un carrer ben enfangat ahir al matí a Sant Feliu.La dona de la neteja d'una immobiliària va estar buidant tot el matí la part soterrània de l'oficina. El restaurant la Granota de Sils va quedar inundat i no va poder obrir les portes. Gent en una guingueta de la platja de Sant Feliu l'endemà del diluvi i a tocar els conductes trencats per on desemboca la riera. Un membre del cos de Bombers mostrant la inundació d'un garatge. La riera de Santa Maria ben carregada al seu pas per Caldes.

Inundacions de baixos de locals comercials i d'edificis, talls de llum durant hores, carreteres amb basses, arbres arrencats. Aquestes són les restes que va deixar la tempesta que va descarregar a la costa gironina sobretot durant la nit de dimarts i la matinada. Sant Feliu de Guíxols amb 106 litres per metre quadrat en poc menys de dues hores i Cassà de la Selva amb 60 litres en una sola hora són dos dels municipis que més van patir les conseqüències.

La situació meteorològica però no va donar treva durant el dia sinó que a mig matí i a primera hora de la tarda va seguir descarregant fort i amb l'aigua acumulada ja de bon matí algunes rieres es van veure desbordades. Les comarques de la Selva i del Gironès van ser les que van rebre més. De fet, ahir al migdia es va haver de tallar la Nacional II entre Caldes de Malavella i Sils perquè la riera de Santa Maria no va poder acumular més aigua a l'alçada de la Barceloneta. El tall d'uns 3,5 quilòmetres de longitud va durar quatre hores. I la presència de basses a la calçada també va obligar a prohibir el pas de vehicles per la C-65 a l'alçada de Cassà de la Selva al voltant de les tres de la tarda durant un parell d'hores. A causa d'això, els vehicles que volien anar cap a Girona i venien de la costa van haver de circular pel centre de Cassà de la Selva, cosa que va generar cues a la zona. Fins a onze patrulles dels Mossos d'Esquadra van estar treballant a les carreteres gironines per minimitzar els efectes de la pluja d'ahir el migdia.

La primera tongada de pluja va ser la nit de dimarts i matinada, la costa gironina, especialment Sant Feliu de Guíxols i Tossa de Mar van patir més les conseqüències. A Sant Feliu, els Bombers van haver d'actuar de matinada en una setenta de casos sobretot per arbres enmig de la vida i per inundacions de soterranis propers a la primera línia de mar.

L'alcalde, Joan Alfons Albó va destacar en declaracions a l'ACN que la Policia Local i els Bombers van estar treballant tota la nit per minimitzar els efectes de la forta pluja. I va recordar que a banda de particulars, el temporal també va afectar diversos equipaments municipals com el pavelló d'esports, els arxius municipals i la Caserna de la Policia Local. A més, vuit embarcacions amarrades al port es van enfonsar pels efectes de la pluja. El batlle també va destacar que tot i la virulència de la pluja no es van haver de lamentar danys personals i va augurar que un parell de dies es tornarà a la normalitat al poble.

La virulència del temporal també va fer caure dos murs. Un a Sant Feliu mateix, al passatge Sobre Via que a causa de la pluja va cedir i de retruc, va esclafar dos vehicles que estaven aparcats en un solar. Un d'ells va quedar totalment aixafat per la quantitat de runa despresa del mur.

L'altra construcció que es va desprendre va ser a la urbanització King Park de Sils. El mur d'una casa del carrer Tarragona va ensorrar-se per la força de l'aigua de la pluja i els blocs de formigó van anar a parar a la parcel·la deshabitada del seu cantó. A Sils la tempesta va ser forta especialment a primera hora de la tarda i allà a banda d'això, també va produir-se un esboranc al carrer 1 de Maig de la població.

A la tarda d'ahir, Cassà de la Selva Campllong, Begur, Sils, Caldes, Quart, Vidreres i Palafrugell van ser les zones més castigades i on van haver d'actuar més els Bombers i els serveis d'emergències per l'acumulació d'aigua. A Cassà de la Selva van tornar a reproduir-se la imatge dels carrers enfangats i els talls de llum així com la presència d'aigua en baixos que ja s'havia produït durant la matinada. A Campllong per altra banda va entrar aigua a l'ajuntament i a Begur algunes vies locals van quedar plenes de basses i fins i tot, l'aigua es va emportar un cotxe aparcat.

Fruit de la situació meteorològica, els Bombers van haver de fer un total de 178 sortides des de les deu de la nit de dimarts fins a les sis de la tarda d'ahir. Els membres d'aquest cos, Protecció Civil, Policies Locals i Mossos d'Esquadra van estar des de la nit en totes les poblacions vetllant per minimitzar les situacions derivades d'un diluvi matinal.