les pluges van tornar a colpejar amb força les comarques gironines i van deixar quantitats abundants d'aigua.Cassà de la Selva va ser un dels municipis on els ruixats van descarregar amb més força. En aquest punt, la carretera va quedar inundada.Imatge d'un dels nombrosos llamps que van caure sobre les comarques gironines. Aquesta, presa des d'Albons. El Baix Empordà va ser una de les comarques amb més llamps durant la tempesta. Una altra imatge presa des d'Albons. Mapa de llamps de dimarts a la nit del Servei Meteorològic de Catalunya.

Les tempestes de la matinada de dimarts i la nit d'ahir es van tornar a caracteritzar per la seva brevetat i, alhora, la seva intensitat. També van descarregar amb força en llocs molt concrets, mentre que en zones properes els ruixats eren testimonials. Com a exemple, els més de 60 litres que van caure en una hora a Cassà a última hora de dimarts, mentre que a Girona, a 14 quilòmetres de distància, tan sols se'n van acumular 4 en el mateix període de temps. D'altra banda, el temporal també va anar acompanyat d'una banda sonora de llamps i trons, i durant la matinada de dimarts a dimecres es van comptabilitzar 838 descàrregues elèctriques a terres gironines.

Durant les primeres hores del matí, 106 litres/m2 a Sant Feliu de Guíxols (segons el pluviòmetre de l'Institut Sant Elm). Entre des d'última hora de dimarts fins ahir al migdia, 123,5 litres/m2 a Cassà de la Selva. Les tempestes van començar dimarts a la nit a la zona del Gironès i la Selva interior; es van desplaçar cap als municipis costaners del Baix Empordà primera hora del matí; i al migdia van tornar a colpejar amb força el pre-litoral, en municipis del Gironès i la Selva Interior de nou.

Segons les dades dels observatoris del Servei Meteorològic de Catalunya, entre les 8 del vespre de dimarts i la mateixa hora d'ahir, es van registrar quantitats importants d'aigua a diferents municipis del Baix Empordà, la Selva i el Gironès.

Entre els episodis destacables hi va haver el que va deixar 66,8 litres/m2 en tan sols una hora a Cassà (entre les 00.30 i la 1.30). En xifres absolutes, les precipitacions van descarregar 123,5 litres/m2 en 24 hores a Cassà; 86,6 a Santa Coloma de Farners; 69,2 a Castell-Platja d'Aro; 66,7 a Vilobí d'Onyar i 50,7 a l'observatori de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura.

Protecció Civil de la Generalitat va desactivar ahir al matí l'Alerta del Pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya Inuncat un cop el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) va donar per finalitzat l'episodi de pluges que van descarregar amb força durant la nit arreu del territori. Al migdia, es va tornar a activar el pla per precaució davant la possibilitat de ruixats a la tarda, però no es va produir cap incidència.

Més de 800 llamps

Les tempestes que van començar la nit de dimarts van anar acompanyades també d'un festival de llum i so, sobretot al Baix Empordà, la Selva i el Gironès. Segons les dades de la Xarxa de Detecció de Descàrregues Elèctriques del Servei Meteorològic de Catalunya, en total hi va haver 838 llamps a les comarques gironines que van impactar sobre terra. Per comarques, on es van produir més descàrregues elèctriques va ser a la Selva, amb 471. Precisament en aquest punt va ser també on es van registrar més llamps sobre el mar. D'altra banda, als municipis del Baix Empordà es van comptabilitzar 201 llamps, i al Gironès 134. En total, a Catalunya es van registrar 45.000 descàrregues elèctriques, de les quals 7.300 van arribar a terra.