La intensa pluja caiguda ahir a Catalunya, on es van acumular fins a 149 litres per metre quadrat en diversos municipis gironins ha batut rècords històrics de precipitació en un només dia des de fa 32 anys en alguns llocs.

El Servei Meteorològic de Catalunya informava que ahir que en diverses estacions meteorològiques, com la de Girona, es van recollir 123 litres per metre quadrat, una xifra que no havia caigut en un dia des del 16 de febrer de 1982, és a dir fa 32 anys, quan van caure 165 litres per metre quadrat.

A l'estació de Santa Coloma de Farners, també es van recollir ahir 132 litres per metre quadrat, una xifra també desconeguda des de fa 32 anys.

A l'estació meteorològica de Vilobí d'Onyar, que té 16 anys de vida i on diumenge van caure 136 litres per metre quadrat, mai havien recollit tanta aigua els seus pluviòmetres.

També han batut rècords de pluja a Vilablareix, on els 113 litres no es recorden des de fa 13 anys, o a Fornells de la Selva, que, amb 114,5 litres, mai havia recollit tanta precipitació en 16 anys.

A més, en una sisena part de les 172 estacions meteorològiques de la xarxa automàtica de Catalunya es van superar els llindars de perill, és a dir, més de 20 litres per metre quadrat en 30 minuts. Les més grans intensitats es van donar a Torroella de Fluvià, on van caure 35 litres en 30 minuts.

D'altra banda, les pluges van provocar que el telèfon d'emergències 112 rebés 1.139 trucades a tota Catalunya. D'aquestes, 142 trucades es van realitzar des de la comarca de la Selva i 68 des del Gironès. A més, el 112 va haver de derivar als Bombers de la Generalitat un total de 248 serveis entre les vuit de la tarda de diumenge i les sis del matí d'ahir. La major regió en necessitar els serveis dels Bombers va ser Girona, que acumulava un total de 129 (66 a la Selva, 34 al Gironès; 23 a l'Alt Empordà i 6 al Baix Empordà".

El Servei Meteorològic de Catalunya creu que avui hi haurà noves precipitacions a Catalunya localment fortes.