L'Ajuntament de Sant Joan les Fonts començarà la urbanització dels carrers de la plaça Major a partir de la setmana vinent. Segons va explicar l'alcalde de la localitat, Joan Espona, (CiU), aquestes ?obres les farà l'empresa municipal, Habitat Sant Joan. A més, va afegir que les repartiran en quatre trams per tal de no tallar el trànsit d'una manera total en el centre de la xarxa de carrers del poble. A més, segons va explicar el mateix batlle, obriran al trànsit de vehicles el nou carrer (encara en obres) que comunica la carretera d'Olot amb el carrer de Sant Antoni.

El pressupost de les obres es de 600.000 euros. L'Ajuntament compta amb una subvenció de 212.000 euros del Pla Únic d'Obres i Serveis. Aquests diners, estaven destinats a la construcció d'un pont que havia de salvar el Fluvià entre el carrer Major de Santa Magdalena i la urbanització de Peracaula. En veure que la crisi econòmica feia molt inviable el projecte del pont, l'Ajuntament va decidir demanar el canvi de destinació de la partida.

La resta del finançament anirà a càrrec d'altres ajudes i de les contribucions especials que ja van ser aprovades en un altre ple que va tenir lloc a l'estiu del 2013. Es tracta d'un indret molt cèntric i amb molts pocs propietaris a repartir les contribucions. Per això i per tenir ben assegurats els ajuts públics, l'Ajuntament no ha decidit començar les obres fins ara.

En diverses ocasions, l'Ajuntament ha valorat com a molt necescària la urbanització. La causa és que, tot i ser al centre del poble, els carrers tenen uns serveis antics i , en conseqüència, inadequats a les necessitats actuals.

L'acció, que començarà en breu, a més d'adequar els serveis, servirà per afermar les llambordes (posades als anys 30), i fer les voreres a l'alçada de la calçada.