El Banc dels Aliments de Girona necessita 4.000 voluntaris per al Gran Recapte 2014, que se celebrarà el 28 i el 29 de novembre i tindrà més de 300 punts de recollida de menjar. L'objectiu dels promotors d'aquesta iniciativa solidària és revalidar la xifra de 470.000 quilos de productes recollits el 2013 a les comarques gironines.

Quan falta un mes i mig per a la sisena edició del Gran Recapte, el Banc dels Aliments de Girona ja compta amb 274 punts de venda de cadenes de supermercats que col·laboren amb el seu projecte, als quals s'afegeixen petits comerços. La majoria d'aquestes botigues, 67, estan situades al Gironès; en nombre, a aquesta comarca li segueixen la Selva, amb 59 establiments col·laboradors; el Baix i l'Alt Empordà, amb 56 i 53, respectivament; la Garrotxa i el Ripollès, amb 13 cadascuna d'elles; el Pla de l'Estany, amb 9 comerços; i la Cerdanya, amb 4.

La finalitat de la campanya és recollir productes nutritius de llarga durada -llegums secs, conserves de peix, oli i llet- per a les persones més necessitades i, per organitzar la logística, el Banc dels Aliments de Girona busca 4.000 voluntaris i coordinadors, que es repartiran per tots els establiments de la demarcació, en grups de 3 a 5 persones que cobriran torns de 3 hores. Els interessats es poden inscriure al web www.bancdelsalimentsgirona.org.