La Federació de Confraries de Pescadors de Girona ha presentat una demanda contra un majorista peixater de Blanes per un conjunt d'impagats que puja a uns 200.000 euros. Segons informava ahir Ràdio Palamós, estarien afectades les confraries de pescadors de Palamós, l'Escala i Blanes, que van vendre peix a aquesta empresa de Blanes.

Segons informa l'emissora, les tres confraries van girar diversos rebuts bancaris que després, el peixater de Blanes va acabar retornant, generant l'impagament que ara ha acabat als jutjats.

Segons ha explicat el patró major de la Confraria de Pescadors de Palamós, Francesc Benaiges, els fets es van produir al juny. El majorista va comprar, sobretot peix blau, a les confraries de Blanes, Palamós i l'Escala, que li van girar al banc els respectius rebuts per l'import de cada una de les compres.

La Llei de Serveis de Pagament preveu que, en determinades circumstàncies, el client pugui retornar els rebuts fins a vuit setmanes després que li hagin girat. Això és el que va fer el peixater, segons les confraries, deixant uns impagats que superen els 200.000 euros. D'aquests, la major part corresponen a la Confraria de Blanes, on ha deixat un forat de 110.000 euros. La resta es reparteixen entre Palamós, on ha deixat un impagament de 58.000 euros, i l'Escala, 40.000 euros. Un cop molt dur per a les economies dels pescadors, segons el patró major palamosí, ja que les confraries només n'han recuperat una petita part.

La Federació de Confraries de Pescadors de Girona ha presentat una demanda judicial contra el peixater de Blanes, el mateix que ha fet cadascuna de les confraries afectades.