Les actuacions d'adequació del barri del Pla de Ripoll per transformar-lo en una nova zona comercial i residencial va motivar l'enfrontament entre l'equip de govern i l'oposició en el darrer ple. L'aprovació d'un acord que ha de permetre la permuta entre dues parcel·les del sector de La Torre de propietat municipal, a canvi d'una parcel·la del carrer Núria propietat de Manel Mir, va realitzar-se sense els vots dels grups republicans i socialista, que es van abstenir. En aquest sentit, el cap de llista socialista, Enric ,Pérez va qüestionar que la compra de la parcel·la hagi anat a càrrec de l'Ajuntament, quan servirà d'accés per l'aparcament del supermercat Mercadona que es vol instal·lar a la població.

Tot i que encara no s'ha signat el contracte de compravenda, Mercadona està molt interessat a instal·lar-se a Ripoll, tal i com va reconèixer el regidor d'urbanisme Xavier Cima. També va especificar que com que el POUM considera el carrer Núria com un vial públic, qui s'ha de fer càrrec de la compra és l'Ajuntament.

L'alcalde Jordi Munell va explicar que l'empresa de supermercats ja havia mostrat el seu interès per ubicar-se al sector sud, al carrer Progrés o al polígon de Mas d'en Bosch, però que finalment s'han inclinat pel Pla de Ripoll.

L'Ajuntament té molt interès que altres operadors també s'hi acabin instal·lant. Es creu que setmanalment es realitzen vuit-centes compres als centres que Mercadona té a Osona, per part d'habitants del Ripollès, segons Munell. La intenció és que aquestes compres es facin a Ripoll per tal d'activar-ne l'economia i generar alhora llocs de treball.