L'Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona (Dipsalut) oferirà des d'ara fins a finals d'any una trentena de cursos gratuïts de suport vital bàsic i ús dels desfibril·ladors automàtics. Els cursos s'han programat a Girona, Banyoles, Figueres, Palafrugell, La Bisbal d'Empordà, Torroella de Montgrí, Santa Cristina d'Aro, Lloret de Mar, Blanes, Santa Coloma de Farners, Olot i Ripoll. Hi ha formació dirigida a personal municipal; un altre tipus oberta a tota la població i una d'actualització de coneixements.

Segons informaven des de Dipsalut, aquesta formació consta de part teòrica i pràctica. S'hi ensenya a reconèixer una aturada cardiorespiratòria; a seguir correctament els passos de la cadena de supervivència; a realitzar les maniobres de reanimació cardiopulmonar i a utilitzar els desfibril·ladors externs automàtics. També se simulen diferents casos d'aturada cardíaca amb ús de desfibril·lador.

Des de l'organisme remarcaven que l'objectiu és capacitar el major nombre possible de persones per tal que, en cas de necessitat, actuïn amb els desfibril·ladors d'ús públic implantats als municipis gironins. La Diputació assegura que la utilització d'aquests dispositius ja han permès salvar 21 vides.