El testimoni "no assoleix el llistó de fiabilitat suficient, per no apreciar les mínimes col·laboracions vàlides, objectives i externes, que poguessin avalar la seva versió dels fets, i per la dèbil credibilitat que mereixen alguns dels episodis que relata". Aquest és el pimer fonament que l'Audiència Provincial de Girona utilitza en la sentència que absol Miguel Ángel Leo Morales del delicte d'abusos sexuals pel qual estava acusat.

El tribunal de la secció tercera no dóna cap credibilitat al noi que el va denunciar i que l'ha obligat a passar per un procediment judicial que li hauria pogut suposar fins a nou anys de presó. L'home tenia clar que el jove s'havia inventat la denúncia com a revenja per haver-se negat contractar-lo a la seva empresa.

L'única prova de càrrec que existia era la pròpia declaració del denunciant, que lluny de posar en coneixement de la policia els suposats abusos tan bon punt van passar -a Torroella i Girona-, assegura que va esperar uns anys perquè abans no havia pres consciència de la gravetat dels fets. Una explicació que no va convèncer el tribunal i que ja va despertar els recels de la defensa -Carles Monguilod-.

"Resulta significatiu al tribunal les innumerables contradiccions en què ha incorregut el testimoni", apunta la sentència. Entre aquestes, es troba el fet que va assegurar no haver-se adonat de la gravetat de la situació fins que va tenir 17 anys però, al mateix temps, admetia que als 12 anys no va voler dir res a la seva mare per vergonya i temor a la seva reacció. Per tant, es desmunta així el seu "pretès desconeixement de com n'era de reprobable la conducta" de l'aleshores acusat.

Al tribunal, igual que a la defensa, també li grinyolava que el jove, tot i assegurar haver patit abusos sexuals de forma continuada, s'entestés a voler treballar a l'empresa de l'home al que va acabar denunciant i anés a casa seva de forma voluntària en nombroses ocasions. Però on més inconsistent apareix el relat de la suposada víctima és quan fa referència als abusos comesos dins l'empresa de l'acusat mentre hi havia altres persones que, segons va manifestar, no s'assabentaven de res malgrat el local tenia 40 metres quadrats.

El tribunal ho ha tingut clar: absolució.