La Federació Territorial de Confraries de Pescadors de Girona ha presentat a Split (Croàcia), durant la darrera reunió del Consell Consultiu Regional del Mediterrani, les seves experiències amb els plans de gestió de la gamba de Palamós, del lluç al Golf de Roses i del sonso. El president de la Federació, Antoni Abad, va destacar davant els representants de la Comissió Europea i de tots els membres d'aquest comité consultiu que "es tracta d'iniciatives que han sortit del propi sector pesquer".

La Federació assegura que aposta per la creació de plans de gestió per aconseguir una pesca sostenible. Unes mesures de protecció, que, segons relata en un comunicat, el mateix sector s'autoimposa per tal de preservar les espècies i perquè hi hagi peix. Els professionals de la pesca van donar a conèixer aquestes mesures com a ?exem?ple a seguir per altres ports en situacions similars.

En el cas del pla de gestió de la gamba s'aplica des del 2013 sobre 22 embarcacions d'arrossegament amb port base a Palamós i regula l'activitat pesquera en set caladors. Aquestes actuacions tenen per objectiu assegurar la sostenibilitat de la pesquera de gamba vermella amb la introducció de diferents mesures per reduir l'esforç de pesca.