Els Mossos d'Esquadra de Trànsit de Girona van detenir un jove de 20 anys que va tenir un accident mentre conduïa amb el permís retirat, sota l'efecte de les drogues i que va destrossar l'ambulància que el va traslladar a l'hospital.

Cap a les tres de la tarda de dimarts passat, hi va haver un accident per encalç entre un camió i un cotxe a l'autopista AP-7, al terme municipal de Vilademuls. En arribar al lloc de l'accident, els Mossos van comprovar que un turisme, que circulava en sentit França, havia encalçat un camió de gran tonatge que circulava en la mateixa direcció. A conseqüència del sinistre, el conductor del turisme i l'acompanyant van resultar ferits lleus.

El conductor, que va refusar ser atès sanitàriament, va ser requerit per tal de fer les proves de detecció d'alcohol i drogues. En la prova d'alcohol va donar negatiu, però en la de drogues va donar positiu per cànnabis. Com que els agents van constatar que l'home també conduïa amb el permís retirat judicialment, el van denunciar per dos delictes contra la seguretat del trànsit i el van citar per comparèixer al jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona.

Pel que fa a la dona, que també viatjava al vehicle accidentat, tenia molèsties a l'esquena, per la qual cosa va ser traslladada a l'hospital Josep Trueta de Girona. El conductor va acompanyar-la dins l'ambulància.

En arribar al centre sanitari, els infermers van indicar a l'home que s'havia de quedar a la sala d'espera mentre atenien a la ferida a la zona d'urgències. El jove va reaccionar violentament i es va posar a discutir amb el personal sanitari, ja que volia accedir al vestíbul d'urgències, cosa que no va poder aconseguir.

Instants més tard, els infermers van sorprendre l'home dins l'ambulància arrancant el tauler i l'emissora del vehicle. Quan van arribar els Mossos d'Esquadra el van detenir com a presumpte autor d'un delicte de danys a un equipament públic.

En el moment de la detenció van trobar el conductor amb dues bosses de marihuana a sobre, motiu pel qual també va ser denunciat per tinença de substàncies estupefaents.

El detingut, que té antecedents policials per anteriors delictes, va passar el dia 15 d'octubre a disposició judicial al tribunal d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona, el qual, després d'estudiar les proves i les actes dels agents dels Mossos d'Esquadra, el va deixar en llibertat provisional. El jove té 20 anys i és veí de Barberà del Vallès.