La Fiscalia de Girona ha denunciat davant els Jutjats de Blanes dos homes que, a través de la xarxa social Twitter, es van mostrar a favor de cremar esglésies amb gent a dins, en considerar que podrien ser autors d'un delicte relatiu a l'exercici dels drets fonamentals i les llibertats religioses. La piulada és del desembre de l'any passat i diu textualment: "Cremar esglésies em sembla una barbaritat si no hi ha ningú a dins". Arran de la denúncia de la fiscalia, el Jutjat d'instrucció número 5 de Blanes va obrir una investigació contra el suposat autor de la piulada, un veí de la població, i també contra el regidor d'ICV-EUiA-E a Palafolls perquè la va difondre quan la va repiular.

L'article 510 del Codi Penal castiga amb penes d'entre un i 3 anys de presó les persones que incitin "a la discriminació, l'odi o a la violència contra grups o associacions per motius racistes, antisemites o altres referents a ideologia, religió o creences".

D'acord amb aquest article, la Fiscalia de Girona va denunciar els dos usuaris de Twitter perquè considera que la piulada pot atemptar contra la llibertat religiosa, un dret reconegut per la Constitució.

Uns dies més tard de la piulada, el 31 de desembre, la policia espanyola va comunicar els fets a la Fiscalia de Barcelona i, en paral·lel, la Fiscalia de l'àrea d'Arenys de Mar també va rebre una denúncia per la piulada. El cas va arribar a mans de la Fiscalia de Girona quan van establir que el tuit originari l'havia escrit un veí de Blanes.

El fiscal considera que tant l'autor de la piulada com el regidor podrien haver comès un delicte relatiu a l'exercici dels drets fonamentals i les llibertats religioses i, per això, els ha denunciat davant els Jutjats de Blanes demanant que prenguin declaració als dos homes en qualitat d'imputats, que se sol·liciti informació a la xarxa social Twitter i que demani a Telefónica que indiqui els titulars de les direccions IP des d'on es van emetre les piulades.El Jutjat d'instrucció número 5 de Blanes ha incoat diligències prèvies i ha emès una interlocutòria sol·licitant la informació a Twitter.