La Clínica Bofill de Girona ha guanyat els 8.000 euros del concurs europeu Pink Glove, un premi que ha destinat a l'Oncolliga per lluitar contra el càncer de mama. La clínica gironina competia amb vuit hospitals de tot Europa que també han gravat un vídeo on el personal del centre i els pacients ballessin i mostressin guants de color rosa, el símbol de la lluita contra la malaltia.

Els vídeos es van penjar al web del concurs i els internatures havien de votar el més simpàtic i original. Durant els quinze dies de la votació, la Clínica Girona -l'únic hospital de l'Estat que hi ha participat- va sumar els 14.950 vots que l'han fet guanyar. Són 2.200 vots més que el segon classificat, un centre hospitalari alemany.

Ahir, en un acte festiva en què va participar el personal del centre, supervivents del càncer de mama així com el director del serveis territorials de Salut a Girona, Josep Trias, la Clínica Bofill va rebre el xec de 8.000 euros del primer premi de mans de representants de l'organització del concurs vinguts d'Holanda, que van destacar la "passió per la causa" que transmetia la gravació.

La clínica ha donat el guardó a l'Oncolliga Girona, que el destinarà a la recerca contra el càncer de mama, una malaltia de la que cada any se'n detecten aproximadament uns 380 nous casos a la demarcació.