La Fundació Banc dels Aliments de Girona rebrà 90.000 euros del Departament de Benestar Social i Família per comprar menjar i distribuir-lo entre entitats benèfiques, mentre que la Fundació SER.GI en tindrà 7.600 més per ajudar a pagar factures a les famílies que viuen en els habitatges socials que gestiona a la ciutat de Girona.

Una altra associació, l'ONG Tallers de Figueres, també s'ha beneficiat d'una convocatòria extraordinària d'ajuts de la Generalitat per a entitats que treballen en projectes per a l'eradicació de la pobresa a Catalunya.

En total, 72 entitats catalanes s'han beneficiat d'aquesta línia de subvencions de Benestar Social, dotada amb 2,5 milions d'euros. La convocatòria extraordinària, que es va publicar al juny, estableix dues línies bàsiques d'actuació: la primera subvenciona entitats que, durant el 2014, donin ajudes econòmiques a famílies per cobrir les seves necessitats bàsiques d'alimentació, higiene personal, vestimenta, medicaments o altres productes relacionats amb la salut i les despeses bàsiques de la llar; mentre que la segona línia s'ha destinat a la prestació de serveis directes o indirectes a famílies.

El Banc dels Aliments s'ha endut la partida més elevada a Girona, amb 90.000 euros que el president territorial de la fundació, Frederic Gómez Pardo, va explicar que s'utilitzaran per comprar aliments. Aquests -tal com va remarcar ell mateix- es distribuiran, durant l'últim trimestre d'any, "entre totes les entitats benèfiques que treballen amb persones necessitades" i que, sobretot, es repartiran a través dels Centres de Distribució d'Aliments de Càritas.

Ajuts per cobrir la morositat

Pel que fa a la Fundació SER.GI, la Generalitat ha acceptat una de les dues sol·licituds que va presentar a la convocatòria extraordinària d'ajuts. La petició acceptada i subvencionada amb 7.600 euros -tal com Benestar social ha notificat a l'entitat, en una "resolució estimatòria"- és per ajuts econòmics a famílies i "evitar que perdin l'habitatge". Així ho va explicar el director de la fundació gironina, Bru Pellissa, qui va assenyalar que l'aportació econòmica "anirà molt bé perquè es podran justificar temes d'impagaments de lloguer". Aquests assumptes s'emmarquen en els programes d'habitatge social de l'organització gironina, que en l'actualitat en gestiona 28 a Lloret de Mar i a Girona. El projecte subvencionat beneficia la quinzena d'habitatges -amb cessió del propietari- que gestiona a la ciutat de Girona i, segons va explicar Pellissa, els 7.600 euros "ajudaran a cobrir la morositat".

En canvi, Benestar Social els ha denegat la petició per a un projecte d'intervencions en famílies, que implicava el tema de personal i que era per a una quantitat econòmica similar.

La tercera entitat gironina subvencionada, l'ONG Tallers, treballa en projectes en contra de l'exclusió residencial a l'Alt Empordà.