Lidia Mas Gallego, veïna de Girona de 56 anys, va morir dimecres al vespre a l'hospital Doctor Josep Trueta de Girona intoxicada per haver ingerit farinera borda (amanita phalloides), un bolet altament tòxic, i després d'haver rebut l'alta dos dies abans a l'hospital Santa Caterina de Salt.

La víctima i el seu marit van anar diumenge passat a buscar bolets al bosc amb una colla d'amics i la parella en va menjar a l'hora de sopar. Fonts del sindicat UGT -al qual estaven molt vinculats tant la dona, que hi havia treballat com a administrativa, com el seu marit- indiquen que tant el matrimoni com els seus companys tenien experiència a l'hora de caçar bolets.

L'endemà mateix tots dos es van començar a trobar malament i van dirigir-se a l'Hospital Santa Caterina de Salt amb mal de panxa. Fonts del Departament de Salut de la Generalitat van indicar ahir que la dona havia passat deu hores a Santa Caterina, on li van fer analítiques i es va fer una observació de la seva evolució.

Com que les darreres proves presentaven millores, apunten, se li va donar l'alta amb recomanacions a seguir, com fer una dieta tova, i havent-li "detallat els símptomes d'alarma i de reconsulta a urgències".

Aquest dimecres, la víctima es va començar a trobar molt malament i una ambulància la va traslladar, juntament amb al seu marit, a l'Hospital Universitari Doctor Josep Trueta de Girona.

Fonts hospitalàries expliquen que la dona va ingressar a les 4 de la tarda "en una situació d'extrema gravetat, amb fallada multiorgànica, fet que va conduir a la seva defunció, quatre hores més tard".

Per la seva banda, el marit, que també va consumir bolets tòxics, està ingressat al Trueta, i segons fonts del centre està estable i fora de perill.

Ahir al matí les analítiques realitzades van confirmar que la pacient va menjar farinera borda, mentre que les mostres del marit han donat negatives en consum d'aquest bolet.