L'Ajuntament de Porqueres bonificarà un 95% de l'impost sobre construccions, instal·lacions i obres (ICIO) als veïns que instal·lin plaques solars per a autoconsum o altres equipaments per l'aprofitament tèrmic als seus habitatges particulars. El mateix impost tindrà una bonificació del 90% quan l'objectiu dels treballs sigui eliminar barreres arquitectòniques i del 50% quan les obres es facin en habitatges de protecció social.

Aquests són dos dels canvis que el govern municipal ha introduït en les ordenances fiscals per al 2015, que l'Ajuntament va aprovar dimecres en un ple extraordinari. La regidora d'Hisenda, Elisa Teixidor (Independents de Porqueres) va explicar la seva voluntat de contenció, tot procurant, "dintre del que es pot, que no repercuteixi massa en les famílies".

Amb aquest objectiu, la regidora va destacar que l'Ajuntament ha aplicat una baixada del 0,03% a la part del gravamen de l'Impost de Béns Immobles (IBI) en la qual poden incidir, "calculant que l'import quedarà més o menys igual que el 2014" -va apuntar Teixidor.

El nou paquet d'ordenances també inclou una rebaixa de 18 euros per mes i nen a la llar d'infants municipal, sempre que hi vagin dos germans o fills d'una família nombrosa; fins ara, aquest descompte -que ja s'aplica en els últims anys- era de 13 euros.

D'altra banda, l'Ajuntament de Porqueres ha aprovat una modificació de crèdit perquè, tal com va explicar la regidora d'Hisenda, el Consistori ja ha utilitzat els 200.000 euros del romanent de tresoreria. La majoria s'ha destinat a un projecte a la zona esportiva -sala polivalent, vestidors i serveis- pressupostat en 200.639 euros i que ara es troba en exposició pública, per executar-lo properament.