El centre de recuperació de primats de Riudellots de la Selva, la Fundació Mona, ha aconseguit reunir mitjançant una campanya solidària uns 10.000 euros per fer front a les despeses i danys causats per les fortes pluges i inundacions que hi va haver al setembre.

La directora del centre, Olga Feliu, va quantificar en més de 5.000 euros els desperfectes però va dir que és possible que sorgeixin nous inconvenients relacionats amb aquests aiguats. D'altra banda, Feliu va explicar que, de moment, treballen per aconseguir un aparell de gasos d'anestèsia portàtil. A més, va subratllar que ja han començat a moure's per rescatar un ximpanzé més, ja que actualment tenen espai lliure.

L'entitat va decidir engegar una campanya de donacions per fer front i arreglar els danys després de les fortes pluges. Part de les instal·lacions van quedar inundades per més de mig metre d'aigua. Els desperfectes més importants es van produir a la zona del magatzem i la cuina tot i que, posteriorment, també s'ha detectat que l'aigua també ha malmès maquinària elèctrica del centre i la calefacció radial que van col·locar ara fa dos anys. "Vam intentar arrencar la calefacció i no funcionava, a més també hem d'anivellar el terreny perquè la pluja va acumular grans quantitats de fang en determinats indrets", va dir Feliu.