La Taula del Tercer Sector s'ha proposat aconseguir voluntaris arreu del territori, persones que s'impliquin amb les entitats socials que treballen amb gent gran, en risc d'exclusió, discapacitats, població immigrant, aturats, drogodependents, reclusos o amb altres col·lectius sensibles, tant a les comarques de Girona com arreu de Catalunya.

Amb aquest objectiu, la Taula -que agrupa 32 entitats i federacions catalanes- ha creat un buscador d'entitats socials accessible a través d'Internet i pioner a tot l'Estat espanyol. Es tracta d'un mapa interactiu que té un objectiu divulgatiu, però que sobretot vol posar les coses fàcils als ciutadans perquè col·laborin amb les organitzacions socials. Per saber com i a on es pot fer això a Girona, només cal entrar al buscador, escriure el nom d'una entitat determinada o buscar totes les que treballen en una comarca o en un municipi concret.

Adreces, telèfons i web

"Tu formes part de la solució" és la campanya en la qual s'emmarca aquesta iniciativa que la Taula del Tercer Sector acaba de presentar i que consisteix en un mapa d'entitats socials de Catalunya, en el qual s'hi poden trobar els contactes -adreces, telèfons, web i correu electrònic- de prop de 4.000 entitats socials catalanes que formen part de les 32 federacions de la Taula del Tercer Sector.

Els promotors d'aquesta eina volen ampliar-la amb altres organitzacions amb finalitats socials i que conformen el món de el tercer Sector català. A través del mapa-buscador, la persona que hi estigui interessada pot fer cerques per trobar entitats segons el municipi i la comarca on ofereixen els seus serveis; en funció del col·lectiu atès -ja sigui gent gran, infants, persones amb discapacitat, etc.-; o seleccionant un àmbit d'intervenció social concret -inserció laboral, dret a l'habitatge, atenció domiciliària, educació en el lleure o ajuda alimentària, entre d'altres.

Més endavant, el mateix buscador també especificarà diferents maneres de col·laborar amb les entitats socials, ja sigui a través d'aportacions econòmiques, fent voluntariat o oferint suport des de les empreses, entre d'altres possibilitats.

Servei Comunitari a ESO

D'altra banda, el mapa que ha elaborat la Taula del Tercer Sector també ofereix a les entitats socials la possibilitat que hi publiquin propostes per acollir projectes de Servei Comunitari -dintre de la nova assignatura que aquest curs s'ha inclòs com a prova pilot en el currículum de tercer i quart d'Educació Secundària Obligatòria (ESO), per exemple-; d'Aprenentatge i Servei -en aquest cas per a joves universitaris-; per realitzar treballs de Fi de Grau o de Màster al servei de les necessitats de les entitats socials; o per fer pràctiques.