El Ripollès i la província han estat pendents durant més de tres dies de la desaparició de Josep Pont, veí de 83 anys de Ripoll, i tots els esforços dels equips de recerca, familiars i amics es van veure recompensats ahir el matí quan, a quarts d'onze, va ser trobat. A aquella hora van rebre la trucada d'un jove que l'havia recollit quan se'l va trobar caminant a la carretera de les Llosses.

El noi, que en un primer moment no s'havia adonat que era el desaparegut, li va demanar cap a on anava i Pont, en aparent bon estat de salut, li va dir que es dirigia a Ripoll. L'home estava desorientat i en realitat, estava caminant en direcció a Berga. Tot seguit, el jove va reaccionar, va veure que qui havia trobat era Josep Pont i ràpidament va alertar els efectius d'emergències. En un primer instant, els efectius mèdics dels Bombers li van fer un reconeixement i seguidament, se'l van endur a l'hospital de Campdevànol, on ahir va quedar ingressat. Amb tot però, la família el va poder veure de seguida.

Alegria dels efectius

L'alegria de la família també és la que vivien ahir els mateixos cossos d'emergències que han estat tres dies pentinant la zona on va veure's per últim cop Pons i rodalia. Bombers, Mossos d'Esquadra, Policia Local de Ripoll, el SEM, efectius de Protecció Civil i d'ADF de la comarca han treballat intensament per aire i per terra per trobar Pont. El cap operatiu dels Bombers, que ahir es trobava a la zona, Jordi Martín, relatava amb alegria el final feliç d'aquesta desaparició. La recerca del veí de Ripoll va començar el dilluns a la nit després que la família denunciés la desaparició, tots els efectius, deia Martín, van passar-hi dia i nit fins ahir, quan finalment un noi, fill d'un agent rural de Ripoll, va trobar-se'l de casualitat caminant per la carretera, que en realitat es troba a uns dos quilòmetres en línia recta de casa seva. El veí de Ripoll, del Mas Malets, explicava Martín, va passar aquests tres dies caminant durant el dia i dormint de nit, estirat a recer i protegit per no prendre mal. Els va reconèixer que s'havia desorientat i que alimentar-se, ho havia fet ben poc, com a molt d'algun fruit trobat a bosc.

Una anècdota viscuda pels cossos d'emergència ahir mateix en trobar a Josep Pont va ser la que va protagonitzar el gos que era amb ell. Un animal que ha estat al seu costat tots els dies i que no va voler marxar amb el seu amo ni en cap cotxe dels efectius sinó que, segons els bombers, va voler que fos la família qui se l'emportés. Martín qualifica el desenllaç de la desaparició d'un "cas excepcional, la família ha tingut molta i molta sort, cal dir que és un home preparat per a la muntanya".