Els Mossos d'Esquadra han detingut tres homes i dues dones que presumptament formaven un grup criminal especialitzat en els robatoris a turistes utilitzant el mètode de la taca. Segons va detallar ahir la policia catalana, s'imputa als arrestats un robatori amb violència i intimidació, delictes continuats de furt, faltes de furt i una falta de lesions. Així mateix, també se'ls imputa pertinença a grup criminal, a més de delictes d'atemptat a agents de l'autoritat. El grup havia actuat a l'aeroport de Girona.

Els cinc detinguts són: un home de 35 anys i de nacionalitat mexicana; un home de 34 anys i de nacionalitat cubana; un home de 43 anys i de nacionalitat xilena; una dona de 44 anys i nacionalitat peruana i una dona de 37 anys i nacionalitat argentina. La investigació va començar quan l'Àrea d'Investigació Criminal de Barcelona va tenir coneixement de l'activitat delictiva d'un grup especialitzat en robatoris, preferentment a turistes, format per set persones. Els agents van poder determinar que els lladres van concentrar la seva activitat il·lícita en els darrers vuit mesos. El fet és que els Mossos tenien acreditada la seva participació en uns robatoris, el passat març, a Barcelona i a l'Aeroport de Girona.

Les indagacions policials van establir que el modus operandi utilitzat pels imputats és el mètode de tacar els turistes. Els acusats es disfressaven per passar desapercebuts entre els turistes i seleccionaven les víctimes. Un cop escollida la persona, els lladres feien veure que tacaven de forma accidental la víctima, amb un líquid elaborat amb mostassa, aigua i tint de cabells. Llavors, en el moment que els detinguts s'acostaven a ajudar a netejar la taca, s'apoderaven de les bosses de mà, equipatges, diners o altres objectes de valor.