El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural ha descartat aquesta tarda que les petjades a la neu que ha fotografiat un treballador del Santuari de Núria de Queralbs (Ripollès) siguin d'un llop. Després d'analitzar les traces, els tècnics del departament han conclòs que es corresponen a un gos. Les petjades es van veure ahir al matí a la neu. Un treballador de l'estació d'esquí va fotografiar-les en considerar que es podrien tractar del llop i ho va fer arribar als Agents Rurals. L'últim cop que es va conèixer de la presència del llop a aquest municipi va ser el febrer d'aquest any quan el fotògraf Ferran Jordà ho va captar amb la seva càmera.

Les petjades que s'han localitzat a tocar del Santuari de Núria de Queralbs (Ripollès) no són les d'un llop com se sospitava sinó d'un gos. Així ho han conclòs els tècnics del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural que des de fa anys estan fent un seguiment d'aquest animal per tenir més informació del seu pas per Catalunya.

Les petjades van aparèixer ahir al matí al santuari situat a prop de 2.000 metres d'altura. El dia abans havia nevat mig centímetre de neu i les petjades es podien veure perfectament, segons ha explicat a l'ACN David Sadurní, que és treballador de l'estació d'esquí de la Vall de Núria i també cap dels bombers voluntaris de Ribes de Freser (Ripollès). "Eren més grosses que la d'una guilla i n'hi havia força quantitat; l'animal s'havia passejat amunt i avall", ha dit. L'any passat, un altre treballador d'aquestes instal·lacions ja va poder fotografiar petjades però des de la Generalitat es va considerar que no eren vàlides perquè eren massa borroses.

L'últim cop que es va poder documentar la presència del llop a aquest municipi va ser el febrer d'aquest any quan el fotògraf Ferran Jordà ho va captar amb la seva càmera.

El llop ('Canis lupus') va tornar a Catalunya l'any 2000, data en què es va recollir el primer excrement que va permetre confirmar l'espècie. Els pastors de la zona del Cadí venien denunciant atacs als ramats des del 1997. El Departament de Medi Ambient i Habitatge no ho va reconèixer oficialment fins a l'any 2004 quan el Servei de Genètica Molecular de la UAB va finalitzar el protocol per a l'anàlisi genètic de les mostres que va permetre analitzar les que hi havia fins llavors congelades. Això va permetre descobrir que l'origen del llop que havia tornat a Catalunya provenia d'Itàlia a través de França. Des de llavors que es va un seguiment des de la Direcció General del Medi Natural i la Biodiversitat de la Generalitat.