A la província de Girona hauria de ser fàcil trobar persones que es diguin Maria i Jordi. O també gent que s'anomeni de primer cognom o segon Garcia o Martinez. Segons les dades de població de l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat), aquests són els noms i els cognoms que més es repeteixen a les comarques gironines. En concret, a la província hi ha 12.204 persones que es diuen Maria o María, i 10.043 que s'anomenen Jordi. Pel que fa als cognoms (l'Idescat no fa distinció amb els accents), a les comarques de Girona hi resideixen 12.365 persones que tenen Garcia de primer cognom i 12.924 com a segon. Així mateix, 8.464 ciutadans tenen Martinez de primer cognom i 8.536 de segon.

Aquestes són les dades que l'Idescat va difondre ahir i que es basen en les xifres de la població que resideix a Catalunya amb data 1 de gener del 2014. D'aquesta manera, es comptabilitzen els noms i els cognoms de tots els habitants de la província de Girona. El rànquing, on l'edat no compta, continua encapçalat per José i Josep en el cas dels noms, mentre que Rodriguez i Lopez són els següents noms de la llista. Cap dels dos noms supera les 10.000 persones i els dos cognoms es situen al voltant de 8.000 habitants cadascun com a primer o segon.

Els menys abundants

Mentrestant, l'altra cara de la moneda són els noms i cognoms menys freqüents a les comarques gironines. A part de les 25 primeres posicions que es poden consultar a la taula d'aquest article, les dades de l'Idescat informen que sota del lloc número 1.000 del rànquing hi ha noms com Dèlia/Delia, Isidora, Juan Jesús o María Esperanza. En concret, es comptabilitzen un total 60 persones a la província de Girona amb cadascun dels noms. En el cas dels cognoms gironins, a sota de la posició 1.000 de la llista s'hi situen Alves, Baye, Cargol i Navarra. En aquests casos, ronden les 100 persones de primer o de segon cognom.

Les xifres de la província de Girona no són gaire diferents dels resultats de tot Catalunya. Segons les dades de l'Idescat, José i Antonio són els noms més abundants d'home al conjunt de les comarques catalanes, mentre que Maria/María i Montserrat pel que fa a les dones. Així mateix, on pràcticament no hi ha diferència és amb els cognoms, perquè els quatre primers del rànquing són Garcia, Martinez, Lopez i Sanchez. Excepte Rodriguez, igual que els resultats gironins.