Les obres de la plaça Mercat avancen a bon ritme, perquè el divendres dia 28 de novembre a les 18 hores es puguin obrir les portes. Sobre la situació actual, Estanis Vayreda (regidor de Promociò Municipal per CiU) enumera: "Posen els tubs de geotermia, els paradistes munten les botigues, urbanitzen els carrers laterals i tapen la rampa de la plaça dels Coloms". Sobre la plaça dels Coloms avança que en la data de l'obertura estarà urbanitzada, però els jocs encara no estaran posats. "Al gener -preveu-, estarà en plena disposició".

L'obertura de la plaça suposarà el tancament de l'espai provisional situat al solar de can Gelada. Obert el 10 de juliol del 2013, durant 16 mesos haurà donat vida a la zona del Firal i del Firalet.

En els dies vinents els placers trauran els mobles i l'empresa concessionària traurà les cambres frigorífiques. Així doncs, l'estructura metàl·lica establerta sobre baes de formigó quedarà buida mentre el propietari del solar, el BBVA, no decideixi si hi fa alguna cosa.

Sobre el futur de l'espai, Josep Maria Corominas (alcalde d'Olot per CiU) va explicar a Ràdio Olot que negocia amb el BBVA i amb Rubau Tarrés (concessionari de la plaça) la cessió per ús social de l'espai. Va indicar que els tractes estan molt avançats i que és molt probable que Olot pugui disposar d'un espai cobert de uns 560 m2 al centre durant força temps.