Van avisar a l'estiu i quatre mesos després han complert la seva advertència. El sindicat CCOO de Girona va comunicar ahir que ha convocat mobilitzacions per tal de queixar-se sobre la situació laboral dels treballadors de Correus. És per això que dimarts de la setmana vinent al matí hi haurà una manifestació davant la seu de Correus a la ciutat de Girona, per mostrar el rebuig dels treballadors a les retallades de l'empresa que, per exemple, esdevenen una reducció en la contractació.

A part de la pròxima setmana, CCOO també ha convocat, amb el suport dels sindicats CSIF i Sindicato Libre, una vaga general per al proper 27 de novembre a Espanya. El mateix dia, hi haurà una manifestació a Madrid per queixar-se de la flexibilització i de la desregulació que s'impulsa per part de la direcció de Correus.

Tot plegat es produeix després que, el passat mes de juliol, el secretari general de Correus del sindicat CCOO a Girona, Mario Castillo, anunciés que en els pròxims cinc anys es preveu que "uns 150 empleats" de les comarques gironines poden ser acomiadats. Castillo va detallar que el motiu és que l'Estat no injecta diners a l'empresa de missatgeria i que Correus podria "començar a acomiadar treballadors" quan ja no hi hagi més places per amortitzar. De fet, el representant de CCOO va alertar que des del 2011 a la demarcació de Girona s'han perdut prop de 70 empleats per amortitzacions.

Castillo també va destacar que en els darrers tres anys hi ha municipis gironins, com Olot, Figueres i Banyoles, que han deixat de tenir entre un i tres treballadors. El representat va afegir que en els casos dels pobles, "abans hi havia un carter que només es dedicava a la localitat, mentre que ara ha d'assumir el repartiment d'altres poblacions que estan a prop".