Més de 200 vins de la Denominació d'Origen (DO) Empordà han rebut la qualificació d'excel·lents o molt bons a la Guia Peñín, una de les publicacions de referència de la viticultura. En total, apareixen amb aquesta nota 207 vins empordanesos, una xifra que representa un increment de prop del 25% respecte a les 162 referències que van obtenir aquesta puntuació a la guia del 2014. El Consell Regulador de la DO Empordà qualifica aquests resultats d'històrics i confirmen una tendència a l'alça durant els darrers anys. La DO atribueix els bons resultats a l'esforç dut a terme pels cellers que han posat l'accent en la millora continua de la qualitat dels seus vins. Els cellers de la DO Empordà han aconseguit uns resultats "històrics" a la Guia Peñín 2015 que s'acaba de publicar. Un total de 207 vins empordanesos reben la qualificació "Excel·lent" o "Molt bo" a la publicació. La Guia Peñín 2015 atorga la qualificació d'excel·lent a 43 vins empordanesos que obtenen 90 punts o més de nota de tast. Els excel·lents assolits en aquesta nova edició de la publicació confirmen la tendència a l'alça dels darrers anys -41 excel·lents el 2014, 38 el 2013 i 31 el 2012-.

Pel que fa a la categoria de vi molt bo, amb notes que van dels 85 al 89 punts, els cellers aconsegueixen aquesta qualificació per a 163 vins del seus vins, amb un notable increment de les 121 referències de la guia del 2014.

Hi ha 16 cellers que aconsegueixen situar vins a la categoria d'excel·lents: Castell de Peralada (10); Vinya d'Olivardots (6); Masia Serra, Oliver Conti, Mas Oller i Vinyes dels Aspres (3); Arché Pagès, Espelt Viticultors, Sota els Àngels i Cooperativa de Garriguella (2); La Vinyeta, Argon, Roig Parals, Cooperativa d'Espolla, Clos d'Agon i Mas Llunes (1). Els dos vins que assoleixen la major puntuació, 94, són el negre Castell Peralada Finca Espolla 2010 i el vi dolç INO Garnatxa de l'Empordà, del celler Masia Serra. La majoria de vins excel·lents són negres (26), seguit dels blancs (12) i dolços (5).