En Luis té 25 anys i es troba en coma vigil des de l´estiu, és a dir en estat de mitja consciència. Va patir un accident el 8 de juliol a Palamós quan anava en bicicleta. El ciclista de Palafrugell va acabar xocant contra un cotxe que es trobava al voral dret de l´autovia C-31 quan passaven tres minuts de dos quarts de cinc de la tarda. Malgrat ser una zona de molt trànsit a l´estiu perquè és una carretera que uneix la Costa Brava, de moment, no hi ha testimonis del fatal sinistre viari.

La seva família fa una crida a aquelles persones que van presenciar l´accident per poder explicar què va passar. I és que de moment, només han pogut parlar amb persones que van trobar-se amb el jove a terra o que el van socórrer. I per aquest motiu, la seva parella, la Clàudia, reclama que aquells que passaven per allà els ajudin perquè «només volem saber la veritat de tot plegat i que es faci justícia».

L´única versió dels fets amb què compten és la que el conductor del cotxe amb el qual va xocar el ciclista va explicar als Mossos d´Esquadra quan es va produir l´accident. I segons relata la Clàudia i també l´advocat de la família, el conductor d´un Volvo V70 familiar va assegurar que es trobava aturat al voral de la C-31 en direcció cap a Palafrugell, a l´altura del quilòmetre 325,2 quan el ciclista es va encastar contra el turisme.

En el moment del sinistre viari, el conductor del cotxe va dir que estava al voral perquè se li havia espatllat el cotxe. Una versió, però, que no comparteixen la família i l´advocat. I és que asseguren el cotxe va arrencar després de l´accident sense cap tipus problema i per tant, «no estava avariat».

«Possible angle mort»

Per això cerquen gent que hagi pogut presenciar els fets i la principal hipòtesi que creuen que es pot ajustar al que va passar és que el condutor del cotxe es distragués i anés a parar al voral, per on venia el ciclista, i no el veiés potser perquè es trobava en angle mort. A més, en cas d´avaria, ressalten, el conductor hauria posat el triangle i això no es va fer.

La situació que viu la família d´en Luis i la Clàudia és dramàtica perquè el jove es troba ingressat a l´Institut Guttmann de Badalona. Està en estat de coma vigil i amb una mínima consciència però que, com es lamenta la seva parella, «no sabem si arribarà a parlar, ni si es recordarà de res». I és que el jove ciclista va estar d´entrada ingressat 20 dies a la Unitat de Cures Intensives (UCI), després un mes i mig per danys cerebrals al Trueta i, ara, fa més de dos mesos que està a l´Instiut Guttmann, en un estat del qual no saben si tornarà en si i podrà explicar com va anar tot plegat.

La Clàuida, però, ressalta que en cap moment volen trobar algú pels «diners» sinó perquè «només volem saber la veritat».

De fet, les lesions que va patir en Luis en topar per darrere amb el cotxe, segons la seva família, tampoc s´expliquen perquè el GPS del ciclista marca que en el moment dels fets anava a uns 30 quilòmetres per hora i asseguren que si realment el conductor del cotxe hagués tocat el clàxon o alertat d´alguna manera, en Luis l´hauria pogut esquivar.