Unes 800 persones van participar ahir a Figueres en l'acte solidari "Fem enlairar els cors", organitzat pel GrupDEA de la Fundació Salut Empordà, que va encerclar l'hospital de Figueres i el Centre Sociosanitari Bernat Jaume. Durant l'acte, es van recaptar 1.370 euros per La Marató de TV3 d'enguany, destinada a les malalties del cor.

Una activitat solidària i festiva que va començar a les 11 del matí i va comptar amb la participació de diverses entitats de la ciutat per amenitzar la jornada, com: la colla de Gegants i Capgrossos de Figueres, la colla castellera, el grup Tramuntakada i la Coral de l'Escola Sant Pau. Al migdia, després dels parlaments de l'alcaldessa de Figueres i presidenta del Patronat de l'FSE, Marta Felip, i del coordinador del Grup DEA, Toni Lázaro, es va realitzar una gigafoto a la plaça de l'hospital.

Seguidament els voluntaris van acompanyar els participants al seu lloc per formar una cadena humana al voltant dels centres sanitaris. Una vegada tothom va estar col·locat es va donar el senyal acústic perquè tots els participants deixessin anar el seu globus i fer enlairar els cors.

La trobada va ser "un símbol de la unió i la solidaritat de les persones de la nostra comarca, enfront de les malalties, com ho és La Marató de TV3", explicava la coordinadora del GrupDEA, Olga Mesquida, molt contenta amb la recaptació i la participació.