D'aquí pocs dies, Llagostera comptarà amb un mirador privilegiat del massís de les Gavarres. Des de fa un mes, els operaris estan rehabilitant i restaurant l'antiga torre de la presó, un dels espais més característics i visibles de tot el municipi. Les obres avancen a bon ritme, la previsió és que estiguin finalitzades d'aquí a pocs dies i que l'espai obri les portes a finals de novembre.

Fins ara, el monument -datat del segle XIV i Bé Cultural d'Interès Nacional- estava tancat i només es podia accedir a la planta baixa en comptades ocasions. L'objectiu és convertir l'espai en un nou reclam turístic que doni a conèixer la qualitat paisatgística i el patrimoni històric de la vila.

Un mirador excepcional

Durant el darrer mes, els tècnics -encapçalats per l'arquitecte municipal Carles Soler- no han parat de treballar per restaurar aquest emblema del municipi. "Hem buidat la torre per dins, hem tret les dues voltes del segle XVII que hi havia i hem col·locat una escala metàl·lica que permet pujar a dalt de tot de la torre, vuit metres per sobre del nivell de la plaça del Castell i 171 metres per sobre del nivell del mar", explica Soler. La torre de la presó forma part del conjunt del castell i la fortificació que va haver-hi en aquest emplaçament ara fa centenars d'anys.

La voluntat del consistori és convertir la torre de la presó en un mirador que posi en valor la qualitat paisatgística del municipi i el seu patrimoni històric. Un cop estigui finalitzat, l'espai permetrà gaudir d'unes vistes excepcionals del poble i de les Gavarres. En principi, les obres finalitzaran en els propers dies i el mirador entrarà en funcionament a finals de novembre. El consistori té previst incloure aquest nou espai en les visites guiades del municipi perquè els ciutadans puguin descobrir aquest monument. Els treballs van ser adjudicats per un import de 30.398 euros, 13.000 d'ells aportats pel Servei de Monuments de l'Àrea de Cooperació Local, Cultural i d'Acció Social de la Diputació de Girona. Els treballs s'inclouen dins de les actuacions de millora i promoció del nucli antic que tira endavant el consistori.