L'Ajuntament de la Vall d'en Bas ha comunicat la impossibilitat de fer un circuit per a vehicles de motor al costat de la masia de la Serra (prop del polígon de la Serra). Han indicat que la zona marcada s'ha de tornar a omplir de gespa. La creació d'un circuit, la pavimentació d'un camí i una tallada d'arbres van ser motiu d'una protesta escrita d'un grup de veïns i de reclamació del grup municipal d'ERC al darrer plenari.

Els republicans van exigir que l'Ajuntament no donés permissos a obres que es contradiguessin amb el Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM). Respecte a les altres obres, l'Ajuntament ha considerat que la pavimentació del camí, les obres a l'era de la masia, i la tala d'arbres que ja s'han fet han estat correctes. Ha indicat que la normativa contraincendis exigeix la tala d'arbres a 25 metres de les cases. També han considerat que les eres de les cases de pagès es poden arreglar. De tota manera, la informació municipal precisa que faran complir les normes referents al medi ambient de responsabilitat seva.

La reacció de l'Ajuntament té l'origen en un escrit entrat a l'Ajuntament per un grup de veïns el 6 d'octubre. Els veïns van demanar l'aturada immediata de les obres a la finca de la Serra. Van precisar: "Les obres que no s'adiguin als usos permesos". Va ser llavors quan van demanar expressament la denegació de qualsevol sol·licitud per a un circuit de motos.

Més tard ERC va reclamar que la propietat havia posat tanques i havia pavimentat el camí.

El propietari de la finca, Josep Serra, va explicar que la intenció és fer-hi una escola de pilots per a la mainada. Va indicar que l'escola requereix vehicles elèctric, però no necessita ni preveu un circuit.