La Federació d'associacions de pares i mares d'alumnes de Catalunya (Fapac) a Girona començarà la setmana vinent una sèrie de xerrades "per explicar els efectes nocius" de la Llei Wert, enfortir el moviment social que ja existeix en la seva contra i fer una crida a escoles i ajuntaments perquè aprovin declaracions i mocions de rebuig a la reforma educativa.

La primera xerrada es realitzarà dijous de la setmana vinent, 4 de desembre, a les 8 del vespre a l'Aula Magna de la Casa de Cultura de Girona i comptarà amb la participació de l'integrant de la Junta de la Fapac Andrés Encinas, la directora de l'escola Annexa-Joan Puigbert, Clara Sales, i el director de l'institut Montilivi, Pere Albertí. Dimarts de la setmana següent, 9 de desembre, el mateix Encinas i representants de la Plataforma l'Empordà es mou oferirà una altra conferència a la Biblioteca Fages de Climent de Figueres -en aquest cas, a tres quarts de 8 del vespre.

El lema d'aquestes sessions obertes a tothom és "Per què hem de dir no a la Lomce" i detalla els principals efectes nocius d'aquesta llei: "l'atemptat a la democràcia en els centres educatius", ja que converteix el consell escolar en un òrgan merament consultiu, "la segregació de l'alumnat especialment a Secundària" o "l'atac al model d'escola catalana".

Al mateix temps, la Fapac farà una crida perquè tant les escoles com les administracions gironines aprovin declaracions i mocions de rebuig a la Llei de millora de la qualitat educativa (Lomce).