L'actual alcalde de Porqueres, Salvador Ros, no repetirà com a candidat a l'alcaldia per Independents de Porqueres (IdP) a les eleccions municipals de 2015 i ho farà Francesc Castañer, actual regidor d'Urbanisme i Serveis.

IdP va presentar el seu nou candidat ahir i ell mateix va ser l'encarregat d'avançar que la resta de la llista serà "representativa de la societat local". Castañer (Banyoles, 1984) és Enginyer tècnic industrial especialitzat en mecància per la UdG i es dedica professionalment al món de l'educació. La seva experiència en la política municipal es remunta a fa 19 anys, quan el 2003 es va presentar per primera vegada i va formar part de l'equip de govern. Fins 2011, va ser regidor de Joventut i Festes, i ara d'Urbanisme i Serveis. Des del 2007, és conseller comarcal al Pla de l'Estany amb el grup d'Esquerra-AM a l'oposició.

Francesc Castañer va presentar la seva candidatura acompanyat de l'alcalde actual, Salvador Ros, de qui en va destacar la feina feta durant els seus 8 anys a l'alcaldia. Ros -amb un vincle de més de 20 anys al consistori- ha complert amb el que va dir a les darreres eleccions convençut que "els càrrec electes no s'han de perpetuar en el temps", tot i que seguirà relacionat amb IdP i ERC -partit on milita-.