Els equips d'emergència han reprès a les 08.30 hores d'aquest dilluns la recerca de la noia de 20 anys desapareguda al riu Llierca. L'excursionista, veïna de Girona, anava amb tres persones més i va caure a l'aigua diumenge a la tarda a l'altura del pont de la Muntada, a la zona de Sadernes (Garrotxa). Un dels acompanyants de la jove és qui va alertar de la seva desaparició al 112. El dispositiu de recerca es focalitza en el tram entre la riera de Sant Aniol d'Aguja i Sant Jaume de Llierca. Hi participen l'helicòpter dels Bombers amb el Grup d'Emergències Mèdiques, 2 dotacions terrestres amb els GRAE i una unitat subaquàtica i 2 unitats canines. També efectius dels Mossos d'Esquadra i del SEM.

Una noia va desaparèixer ahir a Montagut i Oix mentre feia senderisme a la zona de Sadernes amb quatre persones més. Segons van informar els Mossos d'Esquadra, la noia és una veïna de Girona, de 20 anys, que va caure dins la riera de Llierca amb un altre home mentre feien senderisme acompanyats de dues persones més. L'home va poder sortir de l'aigua uns metres més amunt després d'agafar-se a unes branques de la riba, però la noia va ser empesa per l'aigua riera avall. Els fets van passar quan els excursionistes van creuar el riu a la carretera GIV 5231, concretament al punt quilomètric 5,5.

Cap a les dues del migdia els Bombers van rebre l'avís que una noia havia relliscat i caigut amb un altre home dins de la riera de Llierca, que recull l'aigua provinent de Sant Aniol d'Aguja i l'Alta Garrotxa. La riera portava més cabal de l'habitual i l'aigua baixava amb molta força com a conseqüència de les intenses pluges que van caure a la zona durant tot dissabte al vespre, la matinada de dissabte a diumenge i diumenge. L'avís el van donar els acompanyants de la noia desapareguda. Els Bombers van activar efectius del Grup de Suport d'Actuacions Especials (GRAE) tan aquàtic com terrestre per inspeccionar la riera i també es va enlairar un helicòpter per recòrrer aigües avall la riera per buscar algun rastre de la noia, però finalment va haver de baixar per les inclemències meteorològiques. També es van desplaçar fins al lloc dels fets Mossos d'Esquadra i una ambulància del Servei d'Emergències Mèdiques.

Cap a quarts de sis de la tarda i davant la manca de visibilitat i la difícil situació meteorològica que impedia treballar amb seguretat, els Bombers van suspendre la recerca fins avui. En el moment de tancar aquesta edició l'únic que va transcendir és que s'haurien trobat algunes peces de roba que podrien ser de la desapareguda.

Rescat a les Preses

També ahir, un grup de nens acompanyats dels seus monitors van haver de ser rescatats d'una casa de colònies de les Preses per precaució ja que el camí d'accés va quedar totalment impracticable. Els menors i els seus responsables passaven el cap de setmana en aquesta casa de colònies i havien de tornar ahir cap a casa seva. Per fer-ho es van haver de mobilitzar els Bombers ja que el camí d'accés a la casa de colònies havia quedat impracticable.

Dues dotacions es van desplaçar fins a la casa de colònies amb una camió i una autoescala i la van col·locar de tal manera que feia de pont provisional per sobre el camí convertit en riu. Membres del cos van portar els inquilins de la casa fins a un camí accessible, on els seus pares van poder anar-los a buscar. Els fets van passar a les 9 del matí. Fonts dels Bombers van indicar que en cap moment ni els menors ni els seus monitors van estar en perill ja que la casa de colònies no havia patit cap incidència, ni hi havia entrat aigua però sí que havia quedat aïllada.