L'ajuntament de Ripoll va aprovar inicialment el ple de clàusules administratives que regularan l'adquisició directa de dues finques del pla de Sant de Pere. Aquesta compra servirà per fer un nou accés al cementiri municipal, en una zona que el pla general ja té previst com a urbanitzable. Aquest espai ja és utilitzat per molts veïns de Ripoll per accedir al cementiri, per un camí rural que no està urbanitzat ni preparat per aparcar-hi els vehicles.

El problema de l'entrada actual al cementiri és que té un accés amb una rampa molt pronunciada. A més cada vegada que es troben dos cotxes en direcció oposada, el que puja ha de fer marxa enrere per deixar passar l'altre, ja que no hi ha prou espai per a tots dos. L'aparcament de l'emplaçament actual també és complicat, tal i com es constata cada festivitat de Tots Sants per la poca capacitat que té l'entrada del recinte.

Per això l'ajuntament es va posar en contacte amb la propietat de les finques que caldria comprar per tirar endavant aquest nou accés, que van mostar-se predisposats a la venda. El preu de taxació de l'arquitecte municipal per ambdues és de 363.932 euros, que es pagarien en cinc terminis sense interessos, en una quota creixent que aniria dels 13.000 euros del primer any, fins als 120.000 de l'últim. L'alcalde Jordi Munell va afirmar que es preveu que l'obra del nou accés també tingui en compte la reparació dels accessos i aparcaments de l'escola Ramon Suriñach.