carreteres tallades, inundades i amb esllavissadesSalt tampoc es va salvar dels efectes de la llevantada i a la zona del Mas Sitjà ahir s'hi circulava amb molta aigua.La carretera C-31 al seu pas per l'Escala amb tractors amb cisterna traient aigua La carretera que porta a Susqueda tenia esllavisasdes Uns dels passallissos de la Mug,a on estava prohibit el pas

Carreteres inundades, vies tallades, desbordaments de rius i forts onatges són algunes de les conseqüències que va deixar la intensa llevantada que durant el cap de setmana va afectar tota la demarcació de Girona, amb precipitacions que van arribar a deixar més de 260 litres d'aigua per metre quadrat en alguns punts. Segons les dades registrades pel Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) des de divendres i fins ahir a les set de la tarda, la comarca gironina més afectada per les fortes pluges va ser el Ripollès. En aquesta zona van caure 266 litres a Setcases-Ulldeter i 262 a Molló, gairebé la mateixa quantitat d'aigua que va caure al municipi de Cabanes, a l'Alt Empordà, on es van registrar 261 litres, dos més que a Espolla, on se'n van comptabilitzar un total de 259. També a Olot, capital de la Garrotxa, va ploure amb força descarregant 225 litres per metre quadrat.

Per contra el Baix Empordà va ser la comarca on menys va ploure, amb un màxim de 125 litres per metre quadrat a les localitats de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura-Monells. Les localitats de Castell d'Aro i Torroella de Montgrí van ser les que menys afectades per les precipitacions de tota la demarcació amb 67 i 68 litres respectivament.

En la zona central de la província, va ploure amb intensitat al Pla de l'Estany, on es van arribar a acumular 242 litres que van provocar que l'aigua de l'Estany sobresortís dels seus límits negant la zona de la Draga. Al Gironès en canvi, on més litres es va acumular va ser a Fornells de la Selva amb 166, una trentena més que a Girona ciutat, on els pluviòmetres en van marcar 133.

Finalment, a la comarca de la Selva, els registres van ser similars a les del Gironès amb 139 litres a Vilobí d'Onyar o 132 a Anglès.

Dues carreteres tallades

El caos viari que es va viure aquest diumenge sobretot a Figueres i la rodalia es va anar normalitzant durant el dia d'ahir. Diverses vies locals van estar restringides per inundacions durant el matí com ara la C-252 entre el Far d'Empordà i Figueres, la GIP-5129 a l'alçada Vilafant, la GIV-6226 a Garrigàs i la GIV-6301 a Ventalló. A més a la N-II a Fornells de la Selva es van tallar els accessos per accedir a la N-II antiga per la presència d'aigua a la calçada a la zona però a mitja tarda la situació es va començar a normalitzar. En tancar l'edició, només quedaven tallades les carreteres locals GIP-5129 i GIV-6226 al seu pas per Vilafant i Garrigàs.

A la Jonquera, a mig matí, també es va haver d'habilitar pas alternatiu per la caiguda d'un arbre a la via i es van registrar alguna esllavissada en carreteres secundàries, com la que porta al pantà de Susqueda.