Final tràgic per a la jove senderista que va desaparèixer diumenge a la riera del Llierca a prop de Sadernes. El seu cos va aparèixer ahir al matí sota de l'aparcament de l'hort d'en Roca, un indret on hi ha una gran pedra enmig de la riera de Sant Aniol. La víctima, Jennifer Paola Parada Almeida, de 20 anys, va caure a l'aigua diumenge quan anava a creuar un gual que es troba a mig quilòmetre d'on va aparèixer el cadàver. El seu company de feina també va acabar caient però aquest va aconseguir sortir-se'n. Durant l'excursió també anaven acompanyats de dues menors, que no van precipitar-se al riu. La jove en canvi va anar riu avall i va desaparèixer.

Des de diumenge al migdia, els efectius d'emergències la van estar buscant però al voltant de les sis de la tarda es va haver de suspendre la recerca a causa de les inclemències del temps i per la falta de llum. Es va repredre ahir al matí, al voltant de dos quarts de nou, quan la disminució del cabal de la riera va permetre treballar als efectius dels Bombers.

Quan passaven pocs minuts de les deu del matí, l'helicòpter de la Unitat de Mitjans Aeris dels Bombers va localitzar el cos a tocar una gran roca i mig enganxat entre unes branques d'un arbre. Es trobava a la zona de la Riera de Sant Aniol, sota de l'aparcament de l'hort d'en Roca. Per poder aconseguir rescatar el cos, els Bombers van actuar ràpidament, cinc d'ells es van ficar dins l'aigua. En aquell moment, també uns agents dels Mossos van comunicar la troballa i el mitjà aeri va sobrevolar el punt on hi havia el cadàver. Tot seguit, un bomber dels GRAE (Grup d'Actuacions Especials ) va baixar de l'helicòpter i va aconseguir rescatar el cos de la jove.

El va pujar cap a l'aparell i el van traslladar al camp de futbol de Montagut. El cadàver va quedar a disposició de la policia judicial, pendent de ser identificat.

Durant el dia es va confirmar que la víctima era la jove de Girona Jennifer Paola Parada Almeida.

La jove aquest diumenge havia anat a fer una excursió amb el seu company de feina i dues filles de l'home -de 12 i 15 anys- de 45 anys, veí de Banyoles. Per causes que es desconeixen quan estaven fent senderisme van voler creuar la riera en un gual que hi ha a uns 500 metres d'on es va trobar el seu cadàver.

Un rescat ràpid

La jove va ser arrossegada i ahir cap a dos quarts de nou els efectius de recerca es van distribuir entre l'aparcament de l'hort d'en Roca i el gual que travessa el riu en direcció a la Muntada, a la zona del pont d'en Valentí. Aquest indret es troba a 2,5 quilòmetres de Sadernes. Es tracta d'un tram de 400 metres, en el qual el camí està separat de la riera de Sant Aniol per marges quasi verticals d'entre 20 i 30 metres d'alçada. Quinze bombers van repartir-se l'observació del trajecte. Com que des de dalt no tenien visió per causa dels arbustos, els bombers es van despenjar cingle avall fins al corrent d'aigua. Arrapats als matolls, van observar el corrent arran d'aigua i el mateix temps un helicòpter passava pel mig del congost format per la riera i les muntanyes. Fins que passats uns minuts de les deu del matí es va trobar el cos.